2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Ucuzlasın diye bedava balık

Beykoz’da 15 ton hamsi dağıtarak, piyasada balığın pahalıya satılmasını protesto eden balık toptancısı Mustafa Kokoş dün de Üsküdar’da 40 ton balığı bedava dağıttı. Kokoş, "Fiyatlar düşene kadar eyleme devam" dedi.

POYRAZKÖY’de balıkhane işletmecisi olan Mustafa Kokoş, balığın pahalı satılmasını protesto etmek için 55 ton hamsiyi halka bedava dağıttı. 25 YKR’ye giren hamsinin tezgahlarda 5 YTL’ye satıldığını ileri süren Kokoş, bazı toptancıların fiyatı artsın diye balığı denize döktüklerini söyledi. Balıkçı esnafının "Ayaklarını kırarız" diye kendisini tehdit ettiğini söyleyen Mustafa Kokoş, hamsi tezgahta 1 YTL olana kadar dağıtacaklarını belirtti.

Üsküdar’ın alım gücü daha düşük olan Bahçelievler, Ünalan, Örnek ve Yavuz Türk mahallelerinde kamyonlar içinde dağıtılan 40 ton hamsi kısa sürede tükendi. Üsküdar Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan dağıtımda özellikle yaşlı ve çocuklar olmak üzere her kesimden insan poşet poşet balık aldı. Zabıta barikatı arasında kuyruğa girenlere eşit oranda bir poşet dolusu taze hamsi verildi.

Mustafa Kokoş, uygulamanın ses getirdiğini ve tehditler aldığını belirterek "İzmir Bergama’da da 30 ton balık dağıttık. Fiyatlar düşmezse eylemimizi tüm Türkiye’ye çekeceğiz. Satışlarına engel oluyoruz diye balık satıcılarından tehdit alıyoruz. Ama biz buradayız ve devam edeceğiz" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 18:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?