6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

UEFA'nın sergisi öğrencilere ücretsiz

UEFA'NIN FUTBOL SERGİSİ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında UEFA, TFF ve İBB işbirliği ile Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açılan UEFA Futbol Sergisi "Only a Game?" sergisini öğrenciler ücretsiz olarak gezebilecekler. Sergi, futbolun son 50 yıllık tarihine ışık tutarken, gençlere sporun altında yatan centilmenlik ilkesini de aşılamayı hedefliyor.

Sergi kapsamında Avrupa Kupası ve UEFA Kupa Galipleri Kupaları yan yana sergilenirken, dünya ve Türk futbolunun son 50 yıllık tarihine ilişkin çok özel parçalar ve hatıralar da gençlerle buluşuyor. 30 Nisan 2010 tarihine kadar açık kalacak sergide UEFA'nın en önemli kupalarının yanı sıra, özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray için çok değerli bir hatırası ve ilginç bir hikayesi olan 1958 yılı Başvekil Kupası da sergileniyor.

Sergide öğrencileri bekleyen, dünyanın her tarafından özel olarak İstanbul'a getirilen parçalar arasında 2009 yılı UEFA Kupası Şampiyonu FC Shakhtar Donetsk'in tüm takım tarafından imzalı forması, 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın UEFA Başkanı Michel Platini tarafından imzalanmış maç topu, 2005'te Türkiye'de gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı bileti, EURO 2008'de oynanan Almanya - Türkiye yarı final maçının topu ve en özel maçlardan fotoğraflar, videolar ve ziyaretçilerin kendi futbol bilgilerini değerlendirebilecekleri pek çok interaktif oyun da bulunuyor.

Tüm öğrenciler, öğrenci kimliklerini gösterdikleri takdirde bu çok özel sergiyi 30 Nisan 2010'a kadar ücretsiz olarak gezebilecek.

UEFA'NIN FUTBOL SERGİSİ
UEFA'NIN FUTBOL SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:38:03
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?