7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

UKOME okul servis ücretlerini açıkladı

Büyükşehir Belediye Kanunu’nun değişmesiyle birlikte; ulaşım ana planı yapmak, yaptırmak, toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordine etmek, her türlü servis ve toplu taşım araçları ile taksi sayılarını, bilet ücretlerini, tarife zaman ve güzergahlarını belirleme yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi bünyesinde okul servis araçlarının 2004-2005 sezonu ücret tarifelerinin belirlenmesi için bir dizi çalışma yapıldı. Bu kapsamda; ilgili esnaf odası temsilcileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yapılarak enflasyon oranları (TEFE-TÜFE), asgari ücret artış oranları, akaryakıt fiyatları artış oranları, yedek parça ve lastik fiyatları artış oranları, vergi artış oranları, memur maaş artış oranları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personel servis taşımacılığı maliyetleri, taksi ile öğrenci taşıması maliyetleri gibi diğer parametreler dikkate alınarak mevcut durum ve öneriler değerlendirildi. Bu çalışma neticesinde; aşağıda belirtilen kilometre aralıklarına göre okul servis ücretleri belirlendi;



Bu ücretlere ek olarak, 25 km.’nin üzerindeki her bir km için servis ücretlerine 2 milyon TL ilave yapılacak ve köprü geçiş ücreti fiyatlara ilave edilecek. Tarifede belirlenen mesafe dilimlerine ait km.’nin aşılması halinde bir üst dilim ücreti ödenecek. Fiyatlar 1 Eylül 2004 tarihinden itibaren geçerli olacak ve rehber bulundurması zorunlu olan okullarda fiyatlara örgenci başına 12 milyon TL ilave edilecek.

Öte yandan servis araçları için 1580 sayılı kanunun 19. maddesi ve 2464 sayılı kanunun 97. maddesi gereğince, İBB tarafından servislere verilecek olan güzergah belgesi düzenleme ücreti karşılığı olarak da yıllık 100 milyon TL. alınacak. Bu ücret 2 taksitle ödenebilecek.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 18:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?