2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Ulaşımda ücretsiz uygulaması

İstanbul'da yeni eğitim-öğretim yılı başladı. İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan 14 milyon öğrenci ile 595 bin öğretmen, yaklaşık 3 aylık tatilin ardından bugün dersbaşı yaptı. Öğrenciler, heyecan ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini bir arada yaşadı. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler sınıflara koşarken, öğretmenler de yaklaşık 3 aydır görmedikleri öğrencileriyle yakından ilgilendi. İstanbul'da ücretsiz yolculuk uygulamasıyla ilk gün trafikte önemli bir sorun yaşanmadı.

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 26 Ocak 2007 tarihinde bitecek. İkinci dönem ise 12 Şubat 2007 Pazartesi günü başlayacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılı 19 Haziran 2007'de sona erecek. 

Ulaşım ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, İDO, Metro ve İETT araçları bugün saat 10.00'a kadar tüm hizmetlerini ücretsiz olarak vatandaşa sundu. Trafikte sabah akışkanlığı nısağlamak için alınan önlem, üç gün boyunca sürecek.

14 milyon öğrenci ders başı yapıyor

İlk ve ortaöğretim okullarında okuyan 14 milyon öğrenci ile 595 bin öğretmen, yaklaşık 3 aylık yaz tatilinin ardından bugün ders başı yapıyor.

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 26 Ocak 2007 tarihinde bitecek. İkinci dönem ise 12 Şubat 2007 Pazartesi günü başlayacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılı 19 Haziran 2007’de sona erecek. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül 2007’de başlayacak. 

Trafikte problem yok


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başladığı bugün, İstanbul'da trafikte problemsiz bir güne başlanıldığını bildirdi.


Topbaş, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Eyüp Zekaidede İlköğretim Okulundan bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Topbaş, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Öğrenciler gibi kendilerinin de heyecanlı olduğunu ifade eden Topbaş, “Biz de trafikte sıkıntı olmadan kenti idare edeceğiz. Onun için çaba harcıyoruz” dedi.

Topbaş, saat 06.00'da kendi arabasıyla trafiğe çıkarak AKOM'a gittiğini, ilk defa İstanbul'da trafik konusunda büyük önlemler aldıklarını kaydederek, ”İstanbullulara teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının başladığı bugün, trafikte problemsiz bir güne başladık. Akşam ve yarın, öbür gün de böyle devam edeceğini umuyorum” diye konuştu.

Kadir Topbaş, bu yıl 120 okula kapalı spor salonu yaptıklarını, 770 okula da uygulamalı sınıf hazırladıklarını hatırlatarak, birkaç yıldan beri Türkiye genelinde okul sorununu çözmek için büyük bir kampanya yürütüldüğünü, bu çerçevede birçok okul yapıldığını, yeni yapılan okulların hem estetik, hem de öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olduğunu söyledi.

Plansız yapılaşma nedeniyle bugün yeni okul yapmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Topbaş, mevcut okulların da çok yetersiz olduğunu belirtti.

HER OKUL KAMPÜS GİBİ OLMALI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, okulun sadece derslik değil, öğrencileri kendisine bağlayan, kimlik ve kişilik kazandıran, spor, kültür salonları ile kulüpler bulunan mekanlar olması gerektiğine işaret ederek, ”Çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim verirsek, toplum da o kadar gelişir. Her okul bir kampüs gibi olmalı” dedi.

Topbaş, daha sonra belediye başkanı olmak isteyen Sena Göncüler adlı öğrenciyi makam koltuğuna oturttu.

Göncüler de okullarda birçok eksiklikler bulunduğunu, bütün okullara bilgisayar sınıfları yapılmasına rağmen, fen laboratuvarları, kütüphane, tiyatro salonu, toplantı ve kapalı spor salonunun bulunmadığını dile getirdi.

Sena Göncüler, Başkan Topbaş'a Eyüp'ü tanıtan bir kitap, Okul Müdürü Cemil Osman Şenel de bir tablo hediye etti.
Topbaş da Okul Müdürü Şenel'e İstiklal Marşı'nın CD ve kaseti ile Türk bayrağı armağan ederken, çocuklara da eğitim seti verdi.

"EĞİTİM ORDUMUZ BUGÜN YENİ DÖNEME BAŞLIYOR”

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrencinin yeni eğitim ve öğretim yılına başladığını belirterek, ”Çocuklarımız trafikle birlikte eğitimin, hayatın içindeler. Bugün her türlü öncelik, geçiş üstünlüğü dahil sevgili öğrencilerimizin” dedi.

Vali Güler, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile Beyazıt İlköğretim Okulundan bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Güler, basın mensuplarının sorusu üzerine, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını ve başarı getirmesini diledi.

Güler, çocukların yeni bir heyecanla okullarına başladıklarını ifade ederek, ”İstanbul'da 2 milyon 300 bine yaklaşan bir sayıyla eğitim ordumuz bugün yeni döneme başlıyor” diye konuştu.

Vali Güler, öğretmenler, veliler, okul aile birliği, koruma dernekleri ve bütün İstanbulluların bugün eğitime odaklandığını, herkesin eğitime gereken katkıyı sağlaması gerektiğini dile getirdi.

TAKSİM'DE TÖREN

Bu arada, eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bazı okullardan öğrencilerin katılımıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda da bir tören düzenlendi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, anıta çelenk bıraktı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Özer, anıt özel defterini imzaladı.

İHA/Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 12:11:11
Güncelleme :18 Eylül 2006 Pazartesi 12:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?