3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ülke kaderini değiştiren gecekondu

Ümraniye'de polisin yaptığı baskında içerisinde 27 adet el bombası bulunan ve Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan gecekondu, davanın görüleceği şu günlerde terkedilmiş durumda.

Türkiye'de büyük yankı uyandıran "Ergenekon" soruşturması, Ümraniye'de Ümraniye Çakmak Mahallesinde bir gecekonduya yapılan baskında 27 adet el bombası bulunması ile başladı.

Aradan geçen zaman içinde bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir çok kişi, kamuoyunda zaman zaman tepkilere neden oldu. Tüm tartışmalar sonunda yarın Silivri'de başlayacak "Ergenekon" duruşması öncesinde ülkenin kaderini değiştiren Ümraniye'deki gecekondu ise terkedilmiş durumda.

Adeta harabeyi andıran gecekondunun giriş kapısı önünde ve bahçesinde çöpler göze çarparken, arka kısımdaki bahçe de çöplükten farksız durumda. Kimsenin oturmadığı gecekondunun içi de sanki terkedilmiş harabe bir evi anımsatıyor. Bu görüntü ise, "Ülkenin kaderini değiştiren soruşturma bu harabe gecekondu sayesindemi başlatıldı?" sorusunu akıllara getiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 13:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?