7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Ulus-Zincirlikuyu bağlantı yolu açıldı.

Açılışta Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Hüseyin Akay, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Nurali kafkas, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta ile çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Zincirlikuyu’da gerçekleştirilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna; İstanbul’a 100 yeni kavşak ve 500 kilometre yol yaptıklarını hatırlatarak, ulaşım sorununu tarihe gömmek için raylı sistem yatırımlarına da büyük önem verdiklerini söyledi.

Başkan Gürtuna, "Bundan 10 yıl önce iddiasını kaybetmiş, sorunlarla boğuşan bir İstanbul vardı. Dev yatırımlarla şehrimizin bütün altyapı, çöp ve çevre problemlerini çözdük. Bugün İstanbul yine önemli bir ulaşım yatırımı kazanıyor. İnşallah 15 gün sonra da Balmumcu Kavşağı ile dev yeraltı otoparkının açılışını yapacağız. 5 yıllık görevimiz boyunca bize destek veren, heyecan veren İstanbul halkına ve büyük hizmetler üretmek için 5 yıl boyunca gece gündüz çalışan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da Beşiktaş’ta gerçekleştirdiği hizmetlerden ve işbirliğinden dolayı Başkan Gürtuna’ya teşekkür etti. Namoğlu, "Başkan Gürtuna İstanbul’a çok büyük hizmetler yaptı. Bunu sokağa çıktığımda halkımızdan da duyuyorum. Kendisini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu

Beşiktaş-Mecidiyeköy yönünden Etiler, Ulus ve Akmerkez sadece 2 dakika...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kısa zamanda oldukça önemli ulaşım yatırımlarına imza atarak yeni kavşaklar ve alternatif güzergah yolları inşa etmeye devam ediyor... İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna trafik sorunu yaşanan yol kesimlerinde ve kavşak noktalarında yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması, trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların önlenmesi amacıyla yapılan bu yatırımlar, aralıksız sürüyor.

Etiler-Uluz-Zincirlikuyu Bağlantı Yolu ve Kavşak İnşaatı kapsamında Etiler-Ulus ayrımında yeralan Akmerkez’den başlayarak, Ulus Mahallesi yönünden Barbaros Bulvarı ve 1. Çevre Yolu’na bağlantıyı gerçekleştiren 2 şeritli ve 3 km. uzunluğunda bir yol yapıldı. Yolun yapımı sırasında gerekli tüm altyapı imalatları ve yol üst aydınlatması da tamamlandı.

Açılışı yapılan toplam 3 kilometre uzunluğundaki yolun; 1.5 kilometresi uzunluğundaki Ulus-Zincirlikuyu Arası Bağlantı Yolu Büyükşehir Belediyesi’nce, diğer 1.5 kilometrelik bölümü ise Akmerkez yönetimi tarafından yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında; 1.5 kilometre uzunluğunda yol, 2x2 şeritli ve 70 metre uzunluğundaki Levazım Köprülü Kavşağı ve 1x2 şeritli ve 200 metre uzunluğunda Zincirlikuyu Altgeçit Tüneli bulunuyor. Ayrıca, yolun tamamının asfalt kaplaması ve aydınlatması da Büyükşehir Belediyesi tarafından bitirildi.

2 bin 400 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı döşenen yol inşaatı tamamlanıncaya kadar, 20 bin metre yerinde dökme fore kazık, 12 bin metreküp beton, 3 bin 500 ton demir, 10 bin metrekare prekast kaplama, 120 ton oto korkuluğu, 12 bin 700 ton yol alt temel imalatı ve 110 bin metreküp hafriyat yapıldı. Yapılan çalışmaların maliyeti, 2003 Yılı Birim Fiyatları ile yaklaşık 16 trilyon lirayı buluyor.


Yolun trafiğe açılmasıyla, Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş veya Mecidiyeköy yönünden gelen araçlar 2 dakikada Ulus-Etiler Bölgesi’ne ulaşabiliyor.

Yine Ulus-Etiler yönünden gelen araçlar birkaç dakika içinde Barbaros Bulvarı – Levent istikametine veya Barbaros Bulvarı altından yeni inşa edilen 200 metre uzunluğundaki tüneli kullanarak kısa sürede 1. Çevre Yolu – Mecidiyeköy istikametine gidebiliyorlar.

Yolun hizmete girmesiyle Ulus ve Mecidiyeköy civarında bulunan ticaret merkezlerinin ulaşım sorunu önemli ölçüde giderildi. Ayrıca, yoğun araç trafiğinin bulunduğu Nisbetiye Caddesi de önemli ölçüde rahatladı.

www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 19:51:31
Güncelleme :20 Şubat 2004 Cuma 20:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?