4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ulusal Kanal'a Ergenekon baskını

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah erken saatlerde İşçi Partisi Genel Merkezi ve İstanbul İl Merkezi ile Ulusal Kanal'a baskın düzenleyen polis ekipleri, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre polis ekipleri, İşçi Partisi Genel Merkezi ve İl Merkezi ile Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Ulusal Kanal'ın ana binasına sabah saatlerinde baskın düzenledi. Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen baskında, bina içerisinde bulunan bilgisayar ve dokümanlar incelenirken, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı İlhan Selçuk ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.


Konuya ilişkin bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, "Sabah saat 04.30 sıralarında parti genel merkezimize, İstanbul il merkezine ve Ulusal Kanal'a gelen çok sayıda polis, binada arama yaptı. Bu arama Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan bir aramadır. Genel Başkanımız Doğu Perinçek ile birlikte 7 kişi gözaltına alındı. Bize yönelik bu tertibi düzenleyenlerin oyununu bozacağız. AK Parti'ye açılan kapatma davasının ardından bize yönelik yapılan bu provakasyonu bozacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 10:01:21
Güncelleme :21 Mart 2008 Cuma 10:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?