4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Uluslararası engelsiz medya buluşması

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği'nin organize ettiği Uluslararası Engelsiz Medya Buluşması etkinliğinde konuşan Profesör Doktor Coşkun Özdemir, "Omurilik gibi bir çok hastalık, kök hücre ile yakın zamanda tedavi edilebilecektir" dedi.


İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde dün başlayan konferansa Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Saime Toptan, yaptığı konuşmada, "Türkiye Özürlüler Dayanışma Vakfı olarak benzer toplantıyı 10 yıl önce gerçekleştirmiştik. Ancak bizim gerçekleştirdiğimiz toplantı daha çok yerel bir toplantıydı. Bugün uluslararası bir toplantının gerçekleşiyor olması güzel bir gelişmedir. Buradan çıkarılan sonuç, bence en önemlisi, sivil toplum örgütlerinin kendilerini anlatmaları için projeler yapmalarıdır" dedi.


Omurilik felcinin henüz tedavi edilemediğini belirten Profesör Doktor Coşkun Özdemir ise, "Ancak önümüzdeki yıllarda omurilik gibi bir çok hastalık, kök hücre ile yakın zamanda tedavi edilebilecektir. Bazı kişiler omurilik felcini tedavi edebildiklerini iddia etmektedirler. Ancak bunun tedavisi günümüzde mümkün değildir. İnsanların buna umut bağlamaması için yazdığım yazılırdan ötürü de zaman zaman hakkımda davalar açılmaktadır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından down sendorumlu bazı engelliler, semah gösterisi yaptı. Gösterinin ardından engellilerle ilgili yaptıkları haberlerden ötürü bazı gazetecilere plaket verildi. Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Ramazan Baş da, desteklerinden dolayı Saime Toptan'a bir plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 22:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?