4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Uluslararası gasp çetesi çökertildi

Türkiye'nin çeşitli illerinde gözlerine kestirdikleri araç sürücülerine kendilerini narkotik polisi olarak tanıtıp gasp yaptıkları öne sürülen aralarında 1 Türk'ün de bulunduğu Pakistan ve İran uyruklu 11 kişi yakalandı. 2004'te Belçika ve Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'na giderek organizasyonlara katılan taraftarları soydukları ifade edilen çete çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, 07.05.2007 tarihinde Güngören'de İran uyruklu bir kişinin gasp edilmesi ve ardından benzeri olayların meydana gelmesi Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerini alarma geçirdi. Güvenlik güçleri, ele geçirdiği kamera görüntülerinden tespit ettiği şüphelilerin Antalya'nın Alanya ilçesinde tatilde olduklarını belirledi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Alanya'da kamera ile takip ettikleri çete üyelerinin kaldığı oteli belirledi. Ardından Çete lideri olduğu belirtilen Hussain S.'nin marketten alışveriş yaptıktan sonra gasp olaylarında kullandıkları arabayla kaldıkları otele gittiği öğrenildi. Güvenlik güçleri, hazırlıklarını yaptıktan sonra şüphelilerin kaldığı otele operasyon düzenledi. Oldukça rahat tavırlar sergiledikleri gözlenen çete üyeleri kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin gece kulüplerinde eğlenirken çekilmiş fotoğrafları da bulundu. 

Operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Pakistan uyruklu Hussain S.(33) ile yardımcısı İran uyruklu Khalil M.T.(48) ile birlikte İran uyruklu Daryumus F. (32), Afsanay M.(36), Behram M.(29) ile Türkiye'de araç kiralamalarına yardımcı olduğu öne sürülen Türk uyruklu Aziz D. (41) yakalandı. Şüphelilerin yanlarında bulunan, çete liderinin eşi olduğu belirtilen Basak S.(36) ile Simal İ., Neda B.M., Gazel M. ve Mahi B.M. adlı kadınlar da gözaltına alındı. 

Başta TIR sürücüleri olmak üzere diğer ülkelerden ticaret için gelen kişilerin araçlarını takip edip, ''Narkotik Polisi'' diyerek durdurdukları iddia edilen şüphelilerin daha sonra soygunu gerçekleştirdikleri kaydedildi. Olayda plakası silinen 34 ZY 5858 plakalı aracın kullanıldığı tespit edilirken, 200 metre uzaklıktan bekleyen 34 ZZ 0961 plakalı araçtaki kişilerin de soygun sırasında güvenlik önlemi aldığı belirtildi.
İfadelerinde 2004'te Belçika ve Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'na giderek organizasyonları izlemeye gelen taraftarları "tırnakçılık" diye tabir edilen yöntemle soyduklarını söyledikleri belirtilen şüphelilerin yakalanmamaları halinde 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gideceklerini belirttikleri öne sürüldü. 

Ankara'da meydana gelen 13 olayla ilgili arandıkları tespit edilen şüphelilerin Suudi Arabistan Konsolosluğu ile e-mail ortamında yapılan görüşmelerle karıştıkları bir suçla ilgili olarak teşhis edildikleri ifade edildi. Zanlıların aralarında Portekiz, İspanya, Almanya, Suriye, Japonya ve Senegal'in de olduğu diğer ülkelerde yaşanan olaylara ilişkin İnterpol aracılığıyla yazışmaların yapılacağı öne sürüldü. 

İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, İngilizce ve Türkçe bildiği öğrenilen Çete lideri Hussain S.'nin soygunlar sırasında kendisini ''Başkomiser İskender'' diye tanıttığı öğrenildi. Şahısların, soygunlardan kazandıkları paraları, gece kulüplerinde düzenlenen eğlencelerde yedikleri belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 15:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?