4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ümraniye hem çehre hem imaj yeniledi

Altyapı ve sosyal-kültürel çalışmalarla kabuk değiştiren Ümraniye, çekim merkezi haline geldi. İlçe, 6 bin konut ve iş merkezi projesiyle rekor kırdı..

Adı bir dönem çöplüğü ve çamurlu yolları ile anılan Ümraniye kabuk değiştiriyor. Ümraniye Belediyesi'nin 4 yıl içinde yaptığı alt yapı ve sosyal kültürel çalışmalar ilçenin hem çehresini, hem de imajını değiştirdi. İlçe, yapılan ve yapılması planlanan lüks projelerle de İstanbul'un önemli konut ve iş merkezlerinden biri haline gelirken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Sözümüzü tuttuk" dedi.

TAŞI TOPRAĞI ALTIN OLDU
Bir dönem çamurdan geçilmeyen ilçe, şimdi bütün yolları asfaltlanmış modern bir kent görünümünde. Ümraniye Belediyesi 4 yılda 3 bin 700 sokağının 2 bin tanesini asfaltladı, yollara 680 bin ton asfalt döküldü. Bu süre içinde 790 bin metrekare kaldırım yapılırken, 830 sokak ve caddenin de kaldırımı tamamlandı. Ümraniye, yapılan çalışmaların ardından lüks konut ve iş merkezi projelerinin yapıldığı bir yer haline geldi. Ümraniye'nin değişen imajıyla çekim merkezi olduğunu ve 4 yılda tam 6 bin konut ve iş merkezi projesinin hayata geçirildiğini belirten Belediye Başkanı Hasan Can "12 milyon metrekare inşaat da belediyeden ruhsat aldı. Bu 100 metrekarelik 120 bin konut demek.

Ümraniye'nin taşı toprağı altın oldu. İnsanların problemini çözerseniz oluyor. Biz problem çözücü olduk. Peşinden projeler geldi" diye konuştu. Başkan Can, "Ümraniye, 1963 yılından itibaren belediye hizmeti alıyor. 41 yılda 120 park yapılırken, biz 4 senede 85 park yaptık. Su baskınlarına karşı da 29 bin metrekare yağmur suyu kanalı yaptık ve su baskınlarını önledik" dedi.

...
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 07:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?