1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ümraniye'de 1200 öğrenciye yardım

Ümraniye Belediyesi, ilçede yaşayan 1.200 üniversite öğrencisine toplam 180 bin YTL eğitim yardımı yaptı. Başkan Can ‘eğitime katkılarımız artarak devam edecek’ dedi.

Ümraniye Belediyesi, eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekledi. Her yıl belirli aralıklarla ilçede okuyan öğrencilere nakit para yardımında bulunan Ümraniye Belediyesi, bu yılın ilk eğitim yardımını düzenlediği bir programla gerçekleştirdi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. 1.200 öğrenciye toplam 180 bin YTL eğitim yardımının yapıldığı programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ‘göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime olan desteğimizi hiç aksatmadık’ dedi. ‘Eğitime katkı insana katkıdır’ diyen Başkan Can, şunları söyledi:


‘YARINLARA YATIRIM YAPIYORUZ’

Göreve geldiğimiz günlerde, belediyeciliği sadece klasik belediye hizmetleriyle sınırlandırmayacağımız sözünü vermiştik. Bu nedenle, 3 yılı aşkın bir süredir, bütün hizmetlerimizde ‘sosyal belediyecilik’ anlayışını kendimize prensip edindik. Çağdaş ve modern altyapı hizmetlerinde olduğu gibi, sosyal hizmetlerde de büyük başarılara imza attık. Bunun örneklerinden biri de eğitime yaptığımız katkılardır. Belediye olarak ilçede faaliyet gösteren bütün okulların bakım, onarım ve tamiratlarına kadar, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrencilerimize kılık kıyafet ve kırtasiye setleri yardımında bulunuyoruz. Lise ve üniversitede okuyan öğrencilerimize her yıl belirli aralıklarla nakit para yardımı yapıyoruz. Bugüne kadar 10 bine yakın öğrenciye 3 milyon YTL’yi aşkın eğitim yardımında bulunduk. Bugün de 1.200 öğrenciye 180 bin YTL yardımda bulunuyoruz. Eğime yapılan katkı insana yapılan katkıdır. Bu nedenle eğitime verdiğimiz destek artarak devam edecek.”

Başkan Can, konuşmasının ardından bazı öğrencilere yardımları kendi elleriyle verdi.
......
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?