6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ümraniye'de 25 bin kişilik iftar

Ümraniye'de 25 bin kişi, aynı iftar sofrasında bir araya geldi.

Ümraniye Belediyesi, bu yılki Ramazan ayında bir ilki gerçekleştirerek yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda dev bir iftar sofrası kurdu. Sofra için 2 bin masa ve 20 bin sandalye kullanılırken, 500 garson servis yaptı. Çevik Kuvvet, Ümraniye Belediyesi Zabıta ekipleri, güvenlik ekipleri ve görevli personelinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinden oluşan yaklaşık bin kişi ise güvenliği sağladı. 20 bin kişinin katılması beklenen iftar yemeğine katılım 25 bini geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da iftara katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye halkının Ramazan gibi kardeşlik, birlik ve beraberliğin yoğun yaşandığı bugünde hep birlikte iftar etmenin zevkine varması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "Ümraniye'nin en önemli caddelerinden biri olan Alemdağ'da trafiği belirli noktalarda kapatıp, açık hava restoranı yaptık. Isıya dayanıklı ambalajlarda yemek gelecek. Biz 20 bin kişilik bir iftar sofrası kurduk. Masaların tamamı doldu. Ayakta kalanlar oldu" dedi.

Başkan Kadir Topbaş da, Ramazan'ın sabır ayı olduğunu belirterek, "İnsani değerlerin ön plana çıktığı, paylaşmayı, huzuru, kardeşliği sağlayan bir ay. Bu sofralar işin bahanesi. Olay bir araya gelmek. İstanbul'da birçok belediyemiz buna benzer iftar sofrası hazırlanıyor. Geldik gördük ki 20 binden fazla kişi var. Yarım bardak su ve hurmayla orucumu açtım. Kimse yemek için kavga etmemeli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 23:03:05
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 10:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?