6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ümraniye'de akıl almaz dehşet

Ümraniye'de 4 yaşındaki S.K. isimli çocuğun, oyuncak tabanca sandığı dedesinin silahıyla ateş ederek 2 yaşındaki kuzeni Ahmet Zahit Duman'ı öldürdüğü bildirildi.

Ahmet'in boğazına giren aynı merminin bu kez Ahmet'in 3 yaşındaki kız kardeşi Hafsa'nın göğsüne saplanarak talihsiz kızı ağır şekilde yaraladığı belirtildi.

Kazım Karabekir Mahallesi Dikmen Sokak 2 numarada bulunan 5 katlı apartmanın 4. katında dün akşam 17.30 sıralarında meydana gelen talihsiz olay, iddialara göre şöyle gerçekleşti: Ramihe K. ile Hatice Duman isimli kız kardeşler, mutfakta yemek yaptıkları sırada çocuklarını oynamak için oturma odasında bıraktı. Rahime K.'nın 4 yaşındaki oğlu S.K., kendi beşiğinin altına gizlenen ve dedesi Tahsin K.'ya ait 7.65 mm çapındaki silahı buldu. Plastik silahı bulunan minik S., gerçek silahı oyuncak zannederek oynamaya başladı. Küçük çocuk, kendi oyuncak silahında yaptığı şekilde şarjörü geriye doğru çekti ve mermiyi namluya sürdü. Ardından teyzesinin çocukları olan Ahmet Zahit Duman (2) ve Hafsa Duman'a (3) doğru ateş etti. Ahmet Zahit Duman'ın boğazına saplanan mermi ensesinden çıkarak bu kez arkasında bulunan kız kardeşi Hafsa Duman'ın göğsüne saplandı.

Ailesi tarafından acilen Özel Erdem Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Zahit, yolda hayatını kaybetti. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan minik Hafsa ise ameliyata alındı. Uzun süren ameliyata rağmen Hafsa'nın yoğun bakıma alındığı ve hayati tehlikesinin sürdüğü kaydedildi.

Öte yandan silahın sahibi olduğu ileri sürülen dede Tahsin K. ile birlikte S.K. ve anneleri Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ndeki ifadelerinin ardından polis merkezine gönderildi. Dede hakkında "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik" suçlamasıyla işlem yapılacağı öğrenildi. S.K., Ümraniye Çocuk Büro Amirliği'nde, avukat gözetiminde kimlik tespitinin yapılmasından sonra akşam saatlerinde ailesine teslim edildi.


 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 09:24:45
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 09:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?