30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ümraniye'de banka soygunu

Ümraniye'de bir banka şubesine giren silahlı soyguncu, aldığı paralarla kaçmaya çalışırken, vatandaşlar ve güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Kalabalık tarafından darp edilen soyguncu yol ortasında uzun süre ambulansın gelmesini bekledi.


Edinilen bilgilere göre, soygun girişim saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya ait şubeye gelen silahlı soyguncu, içerdeki güvenlik görevlisi ile memurları etkisiz hale getirdi. Yanında getirdiği poşete bir miktar para dolduran silahlı soyguncu, daha sonra yaya olarak kaçmaya çalıştı. Banka çıkışında güvenlik görevlileri ve vatandaşlar tarafından kaçmaya çalışan soyguncu etkisiz hale getirildi. Darp edilerek ağır şekilde yaralanan soyguncu, uzun süre yol
ortasında ambulansın gelmesini bekledi. Trafiğin aksamasına da sebep olan olayda, biriken vatandaşları polis dağıtmak için uzun süre uğraştı. Yol ortasında ağır şekilde yaralanması sebebi ile yatan silahlı soyguncu polis memurları tarafından kaldırıma alındı. Biriken kalabalık polis tarafından dağıtılırken, soyguncu ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Görgü tanıkları silahlı bir kişinin içeri girdiği ve görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra aldığı paralarla kaçmak istediğini ancak buna engel olduklarını söylediler.
Soyguncunun aldığı yaklaşık 300 milyar lira ile silahı polis tarafından el konulurken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 17:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?