30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ümraniye'de bebek ölümü olmayacak

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni kurulan yenidoğan bebek yoğun bakım ünitesi ile son zamanlarda sıkça yaşanan bebek ölümlerine son vermeyi amaçlıyor.

Hastanenin Başhekimi Doç Dr. Eyüp Gümüş, Avrupa ile yarışabilecek modern bir ünite kurduklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın geçmişte devlet hastanelerinde yaşadıkları kötü senaryolar artık geride kaldı" dedi.

Türkiye'de son yıllarda hastanelerde sıkça yaşanan bebek ölümleri dikkatleri yenidoğan bebek yoğun bakım ünitelerine çevirdi. Zaman zaman aynı hastanelerde ard arda yaşanan ölümler, erken ya da sağlık sorunları ile doğan bebeklerin bakımının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Böyle bir dönemde kurulan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Bebek Yoğun Bakım Ünitesi, bebek ölümlerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Eyüp Gümüş, 2008
yılında hizmete giren yenidoğan yoğun bakım ünitesinde şuana kadar 800 bebeğe hizmet verdiklerini belirterek, üniteden bulunan 24 küvezin 4'ünün enfeksiyon kapan bebeklere ayrıldığını ifade etti.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin Türkiye'nin en modern yoğun bakım ünitesi olduğunun altını çizen Gümüş, "Çizimlerini hassasiyetle yaptırdık. Ve bütün cihazlar modern, son teknolojik cihazlardır. Ünitenin dizaynı da dünya standartlarına uygun yapılmıştır. Septik odalarının ayrı oluşunu da bir konsept olarak başından beri düşünüyorduk" dedi.

Şuanda tam hizmet kapasitesi ile çalışmadıklarını kaydeden Doç. Dr. Eyüp Gümüş, 2009'da gelecek takviye ekiplerle yüzde 100 kapasite ile çalışacaklarını vurguladı. Ümraniye'nin doğum oranı yüksek bir ilçe olduğunu hatırlatan Gümüş, "Özellikle bu bölgedeki bebeklere hizmet verip, diğer hastanelerin üzerindeki yükü almak istiyoruz. Vatandaşlarımızın geçmişte devlet hastanelerinde yaşadıkları kötü senaryolar vardı. Bunlar geride kaldı. Ama son 5 yıldır yapılan çalışmalarla daha modern üniteler kurulması, Avrupa ile de yarışacak üniteler kurulması hedeflenmiştir. Bizim ünitemiz de Türkiye'deki en modern yenidoğan yoğun bakım ünitesidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 15:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?