1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ümraniye'de cinayet kameraya takıldı

Ümraniye'de cadde ortasında işlenen cinayeti bir marketin güvenlik kamerası görüntüledi. 6 kişi oldukları belirlenen kişiler, taciz iddiası ile bir gün önce karakolluk oldukları bir kişiyi, karakola verdiği ifade sonrasında bir park içinde sıkıştırdı. Şahıslardan biri belinden çıkardığı tabanca ile herkesin gözü önünde Ali E. isimli kişiyi kafasına sıktığı tek kurşun ile öldürdü. 

Olay önceki gün 14.30 sıralarında Ümraniye Sütçü İmam Caddesi üzerinde bulunan bir parkta meydana geldi. İddialara göre Ali Erden (37), olay tarihinden bir gün önce Burhan S. isimli vatandaşın İstiklal Mahallesi, Birlik Caddesi üzerindeki evine, eşi Deniz S'nin yalnız olduğu sırada zorla girmeye çalıştı. Bu sırada eve gelen Burhan S. ile Ali E. kavga etmeye başladı. Kavga olayını haber alan polis ekipleri olay yerine gelerek E ile S.'nin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Geceyi karakolda geçiren E. ile S., alınan ifadelerinin ardından 09 Mayıs 2007 sabahı karakoldan ayrıldı. 

Meydana gelen bu olayı haber alan Burhan S'nin yakınları Hasan S., Nihat S., Yaşar S., Ramazan S., Adem S. ve Celal S., karakol çıkışında bir süre Ali E'yi takip etti. Daha sonra Burhan Snin yakınları, Ali E'yi Sütçü İmam Caddesi üzerinde bulunan bir parkta sıkıştırdı. Üç kişi oldukları belirtilen S. ailesi mensupları, E'yi önce zorla bir kenara çekmeye çalıştı. Bir süre direnen E'yi yere yatıran şahıslardan Celal S., elinde bulunan tabanca ile etrafında bulunan kalabalığa aldırmadan E'yi başından vurdu. 

Sanıklar daha sonra hızla olay yerinden yaya olarak kaçtı. Olayı gören vatandaşlar büyük panik yaşarken, cinayet, bir marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri , Burhan S. ve yakını olan diğer 6 kişiyi de cinayetten hemen sonra yakalamayı başardı. Sanıklar ifadeleri alınmak üzere Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. 

Alınan bilgilere göre Ali E'nin kavga sonrası karakoldaki ifadesinde, evine zorla girmeye çalıştığı iddia edilen Deniz S'yi tanımadığını belirtti. E., S'nin çocuğunun evine gitmesine yardımcı olduğunu, çocuğu eve teslim ettiği sırada Burhan S.nin geldiğini ve kendisine saldırdığını aktardığı öğrenildi. Polis ekipleri, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 09:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?