30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ümraniye'de otobüste bilgisayar kursu

Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan mobil bilgisayar kursu otobüsü, mahalleleri gezerek hanımlara bilgisayar eğitimi veriyor. Bugüne kadar 362 öğrenci eğitim gördü, 359 öğrenci sertifika aldı, halen 40 öğrenci eğitim görüyor.

Kültür ve sosyal alanında önemli hizmetlere imza atan Ümraniye Belediyesi’nin Mobil Bilgisayar Kursu Otobüsü, mahalleleri gezerek Ümraniyeli hanımlara bilgisayar eğitimi vermeye devam ediyor. ‘Bilge Sult@n’ adını taşıyan mobil bilgisayar kursu otobüsü, Ümraniye’nin bütün mahallelerini sırayla gezerek kadınlara temel bilgisayar eğitimi veriyor. Belediye tarafından 11 masaüstü bilgisayarı ile donatılan Mobil Bilgisayar Kursu Otobüsü’ndeki dersler bayan hocalar tarafından veriliyor. 2 aylık temel bilgisayar eğitimi veren Bilge Sult@n Mobil Bilgisayar Kursu’ndan mezun olan bayan kursiyerlere, Ümraniye Belediyesi tarafından sertifikaları verildi.

‘ANNELER ÇOCUKLARINI İNTERNETİN ZARARLARINDAN KORUYOR’

Bugüne kadar yürüttükleri bütün çalışmalarda kalıcı hizmetler sunmayı hedeflediklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Mobil Bilgisayar Kursu ile Ümraniyeli hanımların eğitimine katkıda bulunduklarını söyledi. İnternetin çağımızın vazgeçilmez bir iletişim aracı haline geldiğini hatırlatan Başkan Hasan Can, şunları söyledi;

‘Artık bilgisayar ve internet neredeyse her evde var. Özellikle çocuk ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği internet, iletişim aracı olmanın yanında faydalı ve zararlı etkileri olan devasa bir eğitim, eğlence ve hobi alanı haline gelmiş durumda. Belediye olarak aynı zamanda birçoğu anne olan hanım kardeşlerimizin bilgisayar ve internet alanında temel bilgilere sahip olabilmeleri amacıyla ‘Bilge Sult@n Mobil Bilgisayar Kursu’ hizmetini başlattık. Böylece hem kendileri bu alanda temel bilgilere sahip oluyorlar, hem de çocuklarını bilgisayar ve internetin zararlı etkilerinden korumuş oluyorlar.’

GÜNDE 3 MAHALLEDE EĞİTİM VERİLİYOR

Bilge Sult@n Mobil Bilgisayar Kursu, geçen yıl başladı. Eğitimleri 2’şer ay süren kurs 101 kursiyer ile başladı. Kursta toplamda 362 öğrenci eğitim gördü, 359 öğrenci sertifika aldı, halen 40 öğrenci eğitim görüyor. Günde 3 mahalle gezen kurs otobüsü yaz dönemi olduğundan şu an 4 mahallede eğitim veriyor. Kursa başvurular ise sınırsız ve aynı zamanda ücretsiz.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 13:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?