3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ümraniye'de parça tesirli bomba bulundu

Ümraniye'de, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aşağı Dudulu Mahalle Temsilciliği'nin de yer aldığı binanın önünde parça tesirli boru tipi bomba bulundu. 

El yapımı olduğu belirlenen bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.
Alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, AK Parti mahalle temsilciliğinin de yer aldığı binanın önüne bomba bıraktı. Durumu fark eden görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, parça tesirli olduğu belirlenen el yapımı boru tipi bomba nedeniyle gerekli önlemleri aldı. Bomba, uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi. Bombanın patlaması halinde çevreye büyük ölçüde zarar verebileceği belirtilirken, bombayı yapan kişilerin patlamanın tesirinin yüksek olması için borunun içine çok sayıda bilye koydukları ortaya çıktı. Şahısların, bombayı bıraktıkları noktada bulunan güvenlik kamerasının kablosunu da, iz bırakmamak için kestikleri belirlendi.
Büyük bir tehlike atlatıldığını belirten mahalle sakinleri, "Kaç kişi oldukları belli değil. Binanın girişine içinde çok sayıda bilyenin de olduğu boru tipi bomba bırakmışlar. Polisler gelerek inceleme yapıp etkisiz hale getirdi. Biz de sürekli buraya gelip çıkıyoruz. Görevli arkadaşlar fark edip son anda polisi aramışlar. Bombayı bırakanlar güvenlik kamerasının kaydetmemesi için kablosunu kesmişler" diye konuştu. 

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 15:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?