3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ümraniye'de 'Uçurtma Şenliği'

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği 'Uçurtma Şenliği'ne katılan yüzlerce çocuk, uçurtmalarıyla gökyüzünü renk cümbüşüne dönüştürdü. Başkan Hasan Can, çeşitli dallarda yapılan yarışmaların birincilerine bisiklet, dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verdi. 

Ümraniye Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 9. kez düzenlenen Uçurtma Şenliği, tam bir panayır havasında geçti. Her yaştan yüzlerce Ümraniyeli çocuğun aileleri ile birlikte katıldığı Uçurtma Şenliği, Ümraniye Hekimbaşı Spor ve Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi. Şenliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş ile çocukları katıldı. 

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, unutulmaya yüz tutan bu güzel çocukluk anısını hatıralarda tutmaya çalıştıklarını belirtti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Can, bu kutlamalar çerçevesinde düzenledikleri Uçurtma Şenliği ile Ümraniyeli çocukları uçurtma ve diğer oyunlar etrafında bir araya getirdiklerini söyledi.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM DE HEDİYELER KAZANDI 

Konuşmasının ardından çocuklara belediyece hazırlatılan özel uçurtmalardan dağıtan Başkan Hasan Can, Uçurtma Şenliği, oyunlar ve diğer yarışmalar için start verdi. Yoğun bir katılımın olduğu şenliğe uçurtmalarını alarak başlayan çocuklar uçurtmaları birer birer gökyüzüne yükseltti. Kıyasıya bir rekabete girişen çocuklar 'En Yüksek Uçurtma', 'En Güzel Uçurtma' ve 'En İlginç Uçurtma' dallarında dereceye girmek için yarıştılar. Şenlik kapsamında düzenlenen 'Çuval Atlama', 'Halat Çekme', 'Balon Patlatma', 'Şeker Yağdırma' gibi oyunlar oynayan çocuklar hem eğlendi hem de çeşitli hediyeler kazandı. Palyaço, Tahta Bacak ve Şişme Adam'a yoğun ilgi gösteren çocuklar çalan şarkılar eşliğinde saatlerce dans edip oyunlar oynadı.
Şenliğin sonunda Uçurtma Yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Her üç dalın birincisine bisiklet, ikincisine eşofman takımı ve futbol takımı, üçüncüsüne de kol saatleri hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 10:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?