4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ümraniye'de zincirleme kaza

Ümraniye'de çiseleyen yağmurla meydana gelen kazanın ardından yola dökülen mazot, çok sayıda kazaya neden oldu. Yaklaşık 7 aracın daha karıştığı kazada, olay sonrası tutanak tutturmak için polis ekiplerinin yanında bulunan bir kişiye kontrolden çıkan başka bir araç çarptı. Kanlar içinde yere yığılan şahıs, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, olay, saat 07.00 sıralarında Ümraniye Şile Otoyolu Çekmeköy Sapağı yakınlarında meydana geldi. Zincirleme kazaların ilki saat 04.00 sıralarında Okan Üniversitesi'ne ait bir minibüsün kaza yapması ile başladı. Kaza sonrasında yola akaryakıt dökülmesi ve yolun kayganlaşması üzerine araç sürücüsü hemen polis ekiplerine arayıp durumu haber verdi. Ancak aradan geçen 2 saatlik zaman içinde yetkililer yola kum dökmek için gelmedi. Zamanın ilerlemesinin ardından kayganlaşan yolda ardı ardına kazalar meydana geldi ve yaklaşık 7 araç çarpıştı. 

Kaza yapan araçlar içinde bulunan 34 TZ 8298 plakalı bir minibüsün sürücüsü Asım Erdem, kaza tutanağı tutturmak için olay yerine gelen trafik polislerinin yanına giderek sırasını beklemeye başladı. Tam bu sırada yolun kaygan olduğunu fark demeyen Sinan A. yönetimindeki 34 ELJ 27 plakalı araç da kontrolden çıktı ve önce polis otosuna, daha sonra da tutanak için bekleyen Asım Erdem'e çarptı. Tutanak için sıra beklerken kendisine araç çarpan Erdem, kanlar içinde yere yığıldı. Erdem olay yerine gelen ambulansla hemen Ümraniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alandı. Kazada kafasından yaralanan Erdem'in durumunun ciddi olduğu öğrenildi. 

Vatandaşların, ilk meydana gelen kaza sonrasında akaryakıt dökülen yol temizlenmediği için yetkilileri uyardığı ancak kimsenin gelmedi iddia edildi. Tutanak için bekleyen Asım Erdem'e aracıyla çarpan Sinan A. ise yolun kaygan olduğunu, aracının aniden kaydığını ve kazanın nasıl olduğunu anlayamadığını söyledi. 

Zincirleme kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapanırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 13:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?