4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ümraniye'den Bingöl'e gönül köprüsü

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Gönül Köprüsü" Projesi kapsamında Bindav'la ortaklaşa yürüttükleri çalışma sonucu İstanbul'da eğitim gören 40 Üniversite öğrencisini Bingöl'ün sosyal ve kültürel dokusunu tanımak için Bingöl'e gönderdiklerini belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Gönül Köprüsü" projesi Türkiye'nin değişik illerindeki öğrencileri bir araya getiriyor. Temel amacı ülkemizin doğu ve batısında ki öğrencileri kaynaştırmak, ortak kültürel değerler etrafından birleştirmek olan "Gönül Köprüsü" Projesi'ne anlamlı bir destekte Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'dan geldi. İstanbul'dan -Bingöl'e gidecek öğrencilerin Bingöl'ün içinde yapacakları seyahatte dahil olmak üzere ihtiyaç duyacakları ulaşım olanakları Ümraniye Belediyesi tarafından karşılanacak. Öğrencilerin Bingöl'e yolcu edileceği programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye başkanı Hasan Can "Doğusu ile batısı ile bir bütün olan ülkemizin, içinde olduğumuz şu günlerde kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Genlerimizde büyük bir tarihin birikimi var. Hem iyi bir tatil yapmaları, hem de kardeşlik duygularını bütün ruhların da duyarak Bingöl'lü kardeşleri ile kucaklaşıp, Bingöl'ün yöresel kültürünü görerek yaşamalarını temenni ediyorum" dedi.
 
Bir hafta sürecek etkinlik boyunca 40 öğrenci Bingöl'ün kültürünü, tarihi yapısını, adetlerini daha yakından tanıma imkanı bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?