30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ümraniye'ye Teknopark

Tekonoloji yatırımlarını sürdüren Avea, Ar-Ge çalışmalarına hız vermek ve inovatif projeler geliştirmek amacıyla Ümraniye'de 18 milyon dolara kurduğu Avea Teknopark'ı açtı.


Avea'nın yeni Teknopark binasının açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Avea CEO'su Cüneyt Türktan, Türkiye'nin bilgi toplumu olma yolunda gelişimine büyük katkın sağlayacak Ar-Ge ve teknoloji merkezi Avea Teknopark'ı hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Türktan, "Avea olarak yenilikçi projelerimiz ve yaptığımız altyapı yatırımları ile hem Türkiye'nin sürdürebilir kalkınmasına katkı sağlamayı hem de daha çok aboneye daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, son 4 yılda gerçekleştirdiğimiz 1.3 milyar dolarlık altyapı yatırımımız sayesinde hizmet kalitemizi her geçen gün daha da artırdık" dedi.


Hızla gelişen telekomünikasyon sektöründe günden güne artan ihtiyaçların da teknolojiye odaklandığını belirten Türktan, "Teknoparkımızda abonelerimizin gelecekteki ihtiyaçları için bugünden çözümler üretiyoruz. Türkiye'nin teknoloji üssü olması amacıyla tasarladığımız bu merkezde bir yandan geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle teknolojiye ve sektör gelişime hizmet ederken, diğer yandan da abonelerimizin hayallerini gerçekleştirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu şimdiden yaşıyoruz" şeklinde konuştu.


Çözüm oluşturma, sistem planlama, geliştirme ve test çalışmalarının gerçekleştirileceği Avea Teknopark'ta 3G teknolojileri başta olmak üzere yenilikçi faturalandırma ve ücretlendirme sistemleri, yeni katma değerli servisleri, özgün müşteri ilişkileri ve satış sistemleri gibi pek çok servis, uygulama ve ürünlerin geliştirileceğini belirten Türktan ''Kaliteli iletişimi en avantajlı fiyatlarla sunmanın yanı sıra güçlü altyapımız üzerinden sunduğumuz ürün ve servislerimiz sayesinde kısa zamanda Türkiye'nin en çok tercih edilen operatörü haline geldik.

Abonelerimizin yaşamına kolaylık ve keyif katan mobil yaşam ortağı olarak onlara Ar-Ge ve teknoloji merkezimiz Avea Teknopark'ta geliştireceğimiz, alanında yenilikçi, katma değerli servisler sunarak pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Özellikle 3G servislerinde çok önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.


Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cüneyt Türktan, bütün Türkiye'yi kontrol altında tutan bir merkezi sistemleri bulunduğunu ve Avea Teknopark'ın çok farklı bir bina olduğunu ifade ederek, teknoloji merkezindeki çalışanları buraya taşıdıklarını, Güneşli'de sadece altyapı ve müşteri hizmetlerinin kaldığını söyledi.


Türktan "Ar-Ge merkezini yeni kurduk. Mevcut arkadaşlarımızdan atadıklarımız oldu. Yeni arkadaşlar oldu. Hedefimiz bin 100 kişiye ulaşmak. Yeni istihdamlar oluyor. Özellikle bilişim teknolojisi tarafında yeni mühendis arkadaşlar alıyoruz. Üçüncü jenerasyonda 500 kişiye ulaşma hedefi var. Onu tedarikçilerle birlikte yapıyoruz'" dedi.


2009 yılında 700-800 kişiyi işe alacaklarını belirten Türktan, ''Ama bunun bir kısmı yeni katkı olacak. Yüzde 80'i ikame olacak. Bizim sektörümüzde devamlı transferler oluyor. Yurt dışına yoğun transferler var. Mevcut arkadaşlar bir yere gittiğine göre, istihdam yaratıldığına göre biz de istihdam yaratmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Avea Network'ten sorumlu Direktör Kemal Erman da, Teknopark binası ile ilgili bilgi verdi.
Erman, teknoloji kontrol merkezinde gazetecilere bilgi verirken, dün akşam Bursa'da çıkan hastane yangını dolayısıyla özel önlemler aldıklarını, oraya hemen mobil baz istasyonu gönderdiklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 16:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?