30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Umre Fuarı ilgi gördü

Suudi Arabistan'da hac ve umre yapmakla yetkili acentelerin büyük bölümünün katıldığı 10. Hac ve Umre Turizm Fuarı yoğun ilgi gördü.

Hilton Exibition Center'da iki gün süren fuara 60'a yakın Suudi firma katıldı. 4 Mart'ta başlayıp Ramazan ayına kadar sürecek olan Umre turizmi öncesinde Suudi Arabistanlı acenta, otel, ulaştırma ve yiyecek içecek şirketi sahipleri ile Türk acente sahipleri fuarda bir araya geldi. Türk firmalar ile Suudi firma temsilcileri çeşitli ortaklıklar kurarak anlaşmalar imzaladı. 10. Hac ve Umre Turizm Fuarı'na bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı da ilk kez bir stantla katıldı.

Fuarın açılışnı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolos yardımcısı Mohamed Serai, TÜRSAB Başkan yardımcısı Bülent Katkat ve Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfeddin Ersoy yaptı.

2008 yılında Türkiye'den 180 bin kişi Suudi Arabistan'a umre ziyaretine gitti. Bunların 100 binini Suudi Arabistan Havayolları, 80 bin'ini ise Türk Hava Yolları taşıdı. 120 bin civarında Türk de hac farizası için mübarek topraklara gitti. Bu yıl 4 Mart'ta başlayacak olan Umre turizmi Ramazan ayına kadar sürecek. Bu sene Umre'ye gideceklerin yine 180 bin civarında olmasının beklendiği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?