3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Umreciler ortada kaldı

Ramazan umresi için aylardır hazırlık yapan bin 300 kişi, acente sahibinin öldürülmesi üzerine ortada kaldı.

Acente çalışanları, para yatıran umrecilerin gönderilip gönderilmeyeceğinin netlik kazanmadığını söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başaran Ulusoy da umreyi düzenleyecek firma, kendilerine üye olmadığı için mağdurlara yardım edemeyeceklerini açıkladı.

Umre turu düzenleyen Yunus Emre Turizm Şirketi, yaklaşık bin 300 kişiyi Ramazan umresine götürmek için kayıt yaptı. Şirkete başvuru yapan ve pasaportlarını teslim eden umreciler, kutsal topraklara uçmak için gün saymaya başladı. Umreciler, geçtiğimiz pazar günü sabah namazından sonra eğitim semineri düzenleneceği gerekçesiyle Şehzadebaşı Camii'ne çağrıldı. Ancak firma sahibi Kadir Albayrak'ın birkaç gün önce Beykoz'da kimliği belirsiz kişiler tarafından vurulduğu haberiyle karşılaştılar. Bu durum karşısında adaylardan biraz daha para ödemeleri istendi. Yatırdıkları paraların ve pasaportlarının ne olduğu konusunda şüpheye düşen umreciler, şirketin Fatih'teki merkezine yığıldı. Eşiyle şirkete bin 800 dolar verdiklerini söyleyen Ahmet A., "Ben iki kişilik özel oda bedeli ödedim şirkete. Ama şimdi şirket yetkilisi İrfan O., umreye gittiğimiz takdirde 8'er ve 10'ar kişilik odalarda kalacağımızı söylüyor." dedi. Akrabaları ile 8 kişilik kayıt yaptıran ve umreci başına 850 dolar ödeyen Mehmet D. ise paralarının geri verilmesini istedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, söz konusu firmanın üyelik girişimlerinde bulunduğunu, ancak prosedürü tamamlamadığını aktardı. Kendilerine üye olan firmaları ilanlarla duyurduklarına dikkat çeken Ulusoy, "Bu firmalara kayıt yaptıranlar herhangi bir sorunla karşılaşırlarsa muhatabı biziz. Ancak bize üye olmayan bir firmaya kayıt yaptıranlar için yapacak bir şeyimiz yok." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?