6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Umuda yolculuk gişelerde son buldu

AVRUPA'YA YOLCULUK GİŞELERDE SON BULDU

Güneydoğu Asya'dan Avrupa'ya gidebilmek için Myanmar'dan istanbul'a gelen 22 Burmalı mülteci, Mahmutbey gişelerindeki polisin kontrol noktasında yakalandı.

Saat 05.00 sıralarında İstanbul'dan Edirne'ye gidebilmek için yola çıkan mülteci dolu minibüs, Mahmutbey gişelere geldiğinde şüpheli görülünce polisin dikkatini çekti. Polis, panelvan tipi minibüsü kontrol noktasına çekti. Polis, arama yapacağı sırada minibüsün arkasında çok sayıda mülteciyi fark etti. Polis ekipleri, neredeyse üst üste minibüse binmiş 22 mülteciyi kontrol altına alabilmek için Mahmutbey gişelerdeki kontrol noktasına takviye ekip çağırdı.

Olay yerindeki polisler, minibüsün sürücüsü ve aynı zamanda mültecileri sınıra kadar götürecek olan L.Ç.'yi gözaltına aldı. İnsan taciri L.Ç. soruları cevapsız bıraktı.

MİNİBÜS MÜLTECİLERLE BİRLİKTE ÇEKİCİYE YÜKLENDİ

Minibüsün içinde çok sayıda mülteci olması nedeniyle tehlike arz edeceğini düşünen ekipler, minibüsü çekici ile götürdü. Her zaman tanık olunan görüntülerin ortaya çıkmaması için aracın içinde güvenlik amaçlı polis memurları da yer aldı. Mültecilerin araç seyir halince iken kapıyı açarak atlamalarını engellemek için kapıya tornavida sıkıştırıldı.

HERKESE BİR ŞİŞE SU

Yolculuklarının saatlerce süreceğini tahmin eden mülteciler, yanlarında yer kaplamaması için sadece bir şişe getirdi. Kısa süren yolculukta sularından bir yudum bile alamadan yakalanan mülteciler, sularını minibüsün içinde bırakmak zorunda kaldı. Mültecilerin minibüsü Eskort eşliğinde çekici ile Başakşehir karakoluna getirildi. Mülteciler buradaki işlemlerin ardından ülkelerine geri gönderilecek.

AVRUPA'YA YOLCULUK GİŞELERDE SON BULDU
AVRUPA'YA YOLCULUK GİŞELERDE SON BULDU
AVRUPA'YA YOLCULUK GİŞELERDE SON BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 09:54:02
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 12:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?