30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Umut Çocukları Derneği kapatılmıyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, Umut Çocukları Derneği'ne ilişkin basında yer alan haberleri değerlendirerek, "Derneğin faaliyetleri devam edecek, Umut Çocukları Derneği kapatılmayacak" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güler, Umut Çocukları Derneği'nin Bakırköy'deki İlk Adım İstasyonu'na kesildiği söylenen 562 bin YTL işgal cezası ile derneğin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, "Umut Çocukları Derneği'nin Bakırköy'deki bulunan yeri ile ilgili bir fuzuli işgalden kaynaklanan bir ceza değil de bir tespit yapılmış" dedi.

Derneğin faaliyetini sürdüreceğini söyleyen Güler, "Orası malumunuz 10 sene önce hatta 12 sene önce ilgili kuruluşlar arasında yapılan bir protokolle başlatılmış bir hizmettir. 2007 yılında da protokol düzenlenmiştir. Oradaki faaliyeti herhalde bu husus gözden kaçırıldı. Derhal müdahale oldu. Oradan çıkarılması söz konusu değildir. Kaldı ki gerekiyorsa yeni bir tahsis yapılabilir. Çünkü 18-25 yaş arasındaki sokakta yaşayan kişilerle ilgili o derneğin sosyal hizmetler il müdürlüğü ile yürüttüğü önemli bir faaliyet vardır. O derneğin bu konudaki faaliyeti devam edecektir. Herhangi bir şekilde çıkarılması söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:59:53
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 14:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?