6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

UNESCO ’İstanbul'u Korumak’ için toplanıyor!

Tarihi İstanbul Yönetimi Kentsel Yönetim Stratejileri ve Eylem Planı Geliştirme Uluslararası Arama Konferansı" 6-8 Ekim günleri arasında İstanbul Ticaret Odası merkez binasında gerçekleştirilecek. İstanbul`un korunmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesi sürecine destek olmak amacıyla düzenlenecek konferansı UNESCO, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacak.

Konferansa katılmaları için Barselona, Roma ve Londra Büyükşehir Belediye Başkanları ile görüşmelerin devam ettiği öğrenildi. Konferansa, Barselona Şehir Meclisi Üyesi Carles Marti, Barselona Yenileme çalışmalarını gerçekleştiren Foment Clutat Vella Genel Müdürü Josep M. De Torres, İtalyan Kültür Bakanlığı Arkeoloji Genel Mürdürü Guiseppi Proietti, Dünya Miras Listesi`ne kayıtlı Chinnon Belediye Başkanı ve Paris Senatörü Yves Dauges, Marsilya Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Atölyesi Müdürü Daniel Drocourt, Tarihi Binaların Korunması Enstitüsü Başkanı Eddie Booth, UNESCO Kültür Bölümü, Avrupa, Asya ve Pasifik Şefi Francis Chnde, UNESCO Özel Projeler Müdürü Minja Yang ve IMC Danışmanlık Eş Müdürü Joe Miller katılacak.

İSTANBUL`UN DÜNYA MİRASI OLARAK KALMASINA ÇALIŞILACAK

Dünya Miras Komitesi Temmuz ayı içinde Çin`de düzenlediği yıllık olağan toplantısında, Türkiye İstanbul kenti yönetim planının hazırlanması için iki yıllık bir sürenin tanınmasına karar vermişti. Verilen süre içinde bu plan gerçekleştirilmezse, İstanbul, Tehlikede Bulunan Dünya Miras Listesi`ne alınacağı gibi, bu sürecin sonunda UNESCO Dünya Miras Listesi`nden de çıkarılması gündeme gelecek.

Bu nedenle önem kazanan ``Tarihi İstanbul Yönetimi Kentsel Yönetim Stratejileri ve Eylem Planı Geliştirme Uluslararası Arama Konferansı``na katılacak farklı ülkelerin yerel temsilcileri, şehirlerinde yaşanan sorunları ve bunların giderilmesi için alınan önlemleri anlatacak.
Turizmdebusabah
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 16:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?