3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Unilever 3. çeyrekte yüzde 8.3 büyüdü

Hızlı tüketim ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından Unilever, yılın üçüncü çeyreğinde de büyümesini sürdürdü. 3. çeyreği yüzde 8,3, ilk dokuz aylık dönemi ise yüzde 7,4 büyüme ile tamamladıklarını açıklayan Unilever Başkanı Patrick Cescau, bölgesinde gelişmekte olan ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye'nin başarılı performansını da övdü.


"Zor koşullar altında işimizi güçlendirdik" diyen Cescau, 2008 yılı üçüncü çeyrek sonuçları ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Dünya piyasalarında yükselen fiyatlara rağmen, geniş kapsamlı Etkin Maliyet Yönetimimizin geri dönüşlerini almaya başladık. Portföyümüzü yeniden şekillendirirken, markalarımızın ve öncelikli kategorilerimizin ötesinde kaynaklarımıza daha fazla odaklandık. Tüm bunlar bizlere gelecekte daha iyi bir konum sağlayacaktır. Bu yılı yüzde 3-5 hedef aralığındaki bir büyümeyle kapatacağımızı öngörüyoruz."


Cescau, Unilever markalarının gücü, şirketin geniş bir coğrafyada faaliyet göstermesi ve performansı artırmak için son üç yılı aşkın zamandır sürdürülen çalışmaların, küresel mali kriz döneminde bile kendilerini önemli başarılara taşıdığını vurguladı. Cescau ayrıca Unilever'in küresel büyümesinde Türkiye ile birlikte Hindistan, Çin ve Endonezya'nın iyi bir performans sergilemeye devam ettiğini belirtti.


Öte yandan Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Karaca ise, Türkiye'de yılın ilk dokuz ayında, gıda fiyatlarının artışı, yükselen hammadde fiyatları ve ekonomik yavaşlamaya rağmen 2007'de olduğu gibi yüzde 20 civarında büyümeye devam etmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 16:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?