3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Üniversite öğrencilerine sertifika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) Küçük Adımlar projesiyle gelişimsel geriliği olan çocukların ailelerini eğitiyor. Özürlüler Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda geçen dönemde ailelere destek olan üniversitelilere katılım sertifikası verildi. 

Bu çalışmalar kapsamında 2005- 2006 yılında bu eğitimi alarak 5 ay boyunca ailelere destek olan 33 öğrenci, katılım sertifikası aldı. Özürlüler Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programda sertifikalarını alan Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri böyle bir projede yer almaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.
 
Çalışma boyunca ailelerle çok iyi bir iletişim kurduklarını ifade eden Üniversite öğrencisi Elif Turna, "Aslında amacımız çocuktan ziyade aileyi eğitmek. Bu programa katılma zorunluluğumuz yoktu, gönüllülüğe dayalı bir projede yer almak, çocukla ve ailesiyle iyi bir iletişim kurmak çok önemli. Biz bu süre zarfında bize verilen programdan çıkmadan aileyi sürekli bu çalışmanın içinde tuttuk. Ailelerin fark etmediği şeyleri fark ediyorsunuz, çocuktaki olumlu değişimi görüyorsunuz, bunda sizin de payınız olduğunu düşüyorsunuz ve çok mutlu oluyorsunuz. Daha ne isteyebilirsiniz ki?" dedi.
 
Avustralya Macquarie Üniversitesi'nde hazırlanıp dünyanın birçok ülkesinde uygulanan program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zihinsel Engellilere Destek Derneği ve üniversitelerin ortak çalışmasıyla 2001 yılından bu yana yürütülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 12:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?