3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Üniversitede bomba paniği

Maltepe Küçükyalı'daki İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde bomba paniği yaşandı. Üniversite bahçesine bırakılan parça tesirli boru tipi bomba, polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. 

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi'nde meydana gelen silahlı olayların ardından İstanbul'da da bir üniversitede bomba paniği yaşandı. Edinilen bilgiye göre, saat 11.00 sıralarında üniversite bahçesi içindeki çam ağaçları arasında şüpheli paket olduğu ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine giderek çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapılan inceleme sonucunda şüpheli paketin içinde parça tesirli boru tipi bomba olduğu tespit edildi. 

Bomba etkisiz hale getirilirken, bir görgü tanığı Ahmet Kaba, "Üniversitenin bahçesindeki paketin içinde bomba olduğu söylendi. Bahçenin içine bırakmışlar. Polisin etkisiz hale getirdiği söylendi. Üniversitelere girip çıkan kişilerin kılık kıyafeti belli değil, kimin girip çıktığı belli değil. Tam anlamıyla bir düzensizlik var. Güvenlikçi arkadaşların suçlanmaması gerekiyor. Kutu içerisinde bomba olduğu söylendi. Bizi de bahçenin içine sokmadılar. Öğrencilerin panik yapmaması için kutunun içinin boş olduğu söylendi. Ortam o kadar karışık ki ne amaçla yapıldığını bilemezsiniz" diye konuştu. 

Başka bir görgü tanığı Hüseyin Sandallı da, "Polisler her tarafı çevirdi. Yolları karşılıklı kapattılar. Uzman ekipler geldi ve şüpheli paket imha edildi. Üniversiteler zaten bu aralar çok karışık" şeklinde konuştu. Üniversite öğrencilerinden biri ise "Biz o sırada dersteydik. Ancak burada polisleri gördük" dedi. 

Üniversiteden herhangi bir yetkiliye henüz ulaşılamazken, kapıdaki güvenlik görevlileri de "Şüpheli paketi bahçenin dibine bırakmışlar. Polisler alıp götürmüş" açıklamasında bulundu. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bombanın kimler tarafından konulduğunu araştırıyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 17:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?