4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Üniversiteli gencin sır ölümü

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Alpay Duran (24) geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybetti. Abdi İpekçi Öğrenci Yurdu'nda kalan ve yüksekten düşme neticesinde hayatını kaybeden Alpay'ın ailesi, basında "intihar" başlığı ile yer alan haberlerden oldukça rahatsız. 

Duran ailesini ve Alpay'ın sevenlerini derinden sarsan olayın ardından polis tarafından başlatılan incelemeler devam ederken, Alpay'ın ölümüne ilişkin sır perdesi halen aralanamadı. Çevresinde dürüstlüğü, yardımseverliği, güçlü karakteri ile bilinen Alpay'ın ölümünün basında "intihar" olarak verilmesi sebebiyle bir kez daha yıkıldıklarını ifade eden ablası İnci Duran, "Alpay oldukça güçlü bir karaktere sahipti. İntihar etmiş olması düşünülemez bile. Hiç kimse ile bir sorunu yoktu. Biz birbirine bağlı bir aileyiz. Her hafta 4-5 kez telefonla konuşurduk. Bir sıkıntısı olsa muhakkak söylerdi. Basında yer alan haberlerde 'ailesiyle sorunları vardı' deniliyor. Bu durum bizim acımızı bir kat daha artırıyor. Onun bırakın bizimle, hiç kimse ile bir sorunu yoktu. Her zaman yardımsever kişiliği ile kendisinden önce karşısındaki düşünürdü. İntihar etmesini gerektirecek bir durumu söz konusu bile değildi" dedi. 

Bu arada olayın ne şekilde meydana geldiğinin tespiti için polis tarafından başlatılan inceleme sürdürülüyor. Olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında hazırlanan raporlar ile Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ön sonucuna göre; ölüm nedeninin yüksekten düşme olduğu kaydedilirken, bunun intihar sonucu olup olmadığının bilinmediği, denge kaybının ya da kasıtlı olarak itilmenin de söz konusu olabileceği ve bu durumun netlik kazanması için gerekli adli tahkikatın sürdürüldüğü öğrenildi. 

Öte yandan kardeşinin ölüm haberinin ardından İstanbul'a gelerek, gerekli adli işleri takip eden abisi Arif Duran, "Alpay'ımla en son Çarşamba günü konuşmuştum. En ufak bir sıkıntısı yoktu. Zaten maddi anlamda hiçbir zaman boş bırakmadım. O daha bize söylemeden ben parasını yolluyordum. Ailemize ilişkin sorunlar yaşandığını iddia eden gazeteler var. Bunlar tamamıyla yalan haberler. Biz birbirimize bağlı bir aileyiz. Bir kız arkadaşı da yoktu, tartıştığı bir kimse de yoktu. İstanbul'da birlikte kaldığı arkadaşlarıyla da görüştüm. Onlar da herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını ifade ediyorlar. Son zamanlarda okulu nedeniyle TRT'de staja başlamıştı. O dönemden itibaren daha da mutluydu. Her görüşmemizde stajda yaptıklarını, yeni öğrendiği şeyleri bize anlatıyordu. Ayrıca dini inancı yüksek olan bir çocuktu. Yani intihar etmesini gerektirecek herhangi bir durum yoktu. Konuyla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Biz de gerekli mercilere başvuruda bulunduk ve bu olayın ardındaki sırrın çözülmesi için adli işlemleri başlattık" şeklinde konuştu. 

Abdi İpekçi Öğrenci Yurdu C Blok'ta kalan Alpay Duran, 18 Ağustos 2008 günü saat 01.30 sıralarında yüksekten düşme sonucu ağır yaralandı. Yurdun giriş kapısındaki merdivenlere çakılan Alpay Duran'a ilk müdahale yaklaşık 4 dakika içerisinde olay yerine gelen 112 Acil ambulansındaki doktorlar tarafından yapıldı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Alpay, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alpay'ın cenazesi, Çarşamba günü çok sayıda seveninin de katılımıyla, gözyaşları arasında memleketi Manisa'da toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 10:15:10
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 13:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?