30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Üniversitelilerden ilginç protesto!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri Beyazıt Meydanı'nda yere yatarak 'Filistin' yazısı oluşturdu. Eylem sırasında bir köpeğin yerde yatan öğrencilerin yanına gelmesi ise ilginç görüntü oluşturdu.

İstanbul Üniversitesi önünde toplanan Öğrenci Kolektiflerine üye yaklaşık 20 öğrenci İsrail'i protesto etmek istedi. "Umut, yürek, isyan Filistin'e bin selam" şeklinde slogan atan öğrenciler ellerinde, "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı pankart taşıdı. Öğrenciler daha sonra Beyazıt Meydanı'na yürüdü.

Soğuk havaya aldırış etmeden eylemlerini sürdüren öğrenciler daha sonra yağmurluklarını giyen öğrenciler yere yatarak 'Filistin' yazısı oluşturdu. Öğrencilerin ilginç eylemi çevreden geçen vatandaşlar tarafından da destek gördü. Vatandaşlar yerde yatan öğrencilere alkışlayarak destek verdi.

Bir vatandaş ise Filistin atkısı takan küçük çocuğunu yere yatan öğrencilerin kucağına verdi. Renkli görüntülerin oluştuğu eylemde sahipsiz bir köpeğin yerde yatan öğrencilerin arasına girmesi ise herkesi güldürdü. Bazı öğrenciler köpekten korktuğu için kalmak isterken, bazıları ise yerde yatarak eylemlerini sürdürdü. Öğrenciler daha sonra olaysız şekilde son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 09:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?