2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Üniversitelilere bayram müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'daki üniversitelerde okuyan öğrencilere yapacağı 2006-2007 eğitim yardımının ilk taksidini bayramdan önce verecek. 

Haziran ayında sona erecek yardımların ilk taksit ödemeleri, 25 Aralık 2006 Pazartesi günü başlayacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'den yapılan açıklamada, İstanbul'da okuyan üniversite öğrencilerine verilen karşılıksız eğitim yardımlarının Kurban Bayramı'ndan önce dağıtılacağı bildirildi. Bu sayede, üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora bölümlerinde okuyan 44 bin öğrenci, verilecek yardımın ilk taksidini, belirttikleri Ziraat Bankası şubelerinden 25 Aralık Pazartesi gününden itibaren alabilecek. 

Yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce belirlenen 44 bin öğrenciden, başvuru sırasında verdiği bilgileri belgelemeyen veya istenen belgeleri, ilgili merkezlere belirlenen tarihler arasında teslim etmeyen 4 bin 500 öğrencinin haklarının iptal edileceği ve iptal edilen yardımların, ek kontenjan yerleştirmelerinde eğitim yardımı almaya hak kazanan öğrencilere dağıtılacağı da belirtildi. 

Öte yandan, anne-babasının her ikisi de vefat etmiş, anne ve babası (her ikisi) işsiz olan, kendisi engelli olan ve şehit veya gazi çocuklarının tamamı eğitim yardımı almaya hak kazandı. Ödemelerin Kurban Bayramı öncesi yapılmasıyla bayramda öğrenci bütçelerine katkıda bulunması amaçlanıyor. 

Açıklamada ayrıca, 20 Eylül - 20 Ekim tarihleri arasında yapılan müracaatlara 135 bin başvuru olduğu ve bu sayının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim yardımı verdiği yıllar içerisindeki en yüksek sayı olduğu da ifade edildi. 

Aralık-Haziran ayları arasında 7 ay süreyle devam edecek eğitim yardımı ödemeleri şöyle: 

- 41000 ön lisans ve lisans öğrencisine aylık 90'ar YTL,
- 2500 yüksek lisans öğrencisine 130'ar YTL,
- 500 doktora öğrencisine ise aylık 200'er YTL.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?