4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ünlü mimar Ekinci siyasete giriyor

Eski Mimarlar Odası Genel Başkanı ve ünlü mimar Oktay Ekinci, DSP’den aday oluyor.

Ekinci’nin İstanbul’un Fatih ya da Beyoğlu ilçesinden belediye başkan adayı olması bekleniyor.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ekinci’nin nitelikli ve saygın bir isim olduğunu belirtirken CHP’ye de çağrıda bulundu. Sezer “CHP eğer Ekinci konusunda işbirliği düşünürse mutlu oluruz, biz de gereğini yaparızö diye konuştu.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları tatil dinlemiyor. Çalışmaların bayram sonrası daha da hız kazanması beklenirken, İstanbul için aday belirleme çalışmalarını sürdüren DSP de ilçelerden aday gösterilecek isimler yavaş yavaş netleşiyor.

DSP’nin İstanbul Fatih ya da Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için ünlü mimar Oktay Ekinci’yi aday göstereceği kaydedildi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ekinci’nin saygın ve nitelikli bir isim olduğunu belirtirken CHP’ye de çağrıda bulundu. Ekinci’nin DSP’nin bu yöndeki teklifine olumlu yaklaştığını kaydeden Sezer, “CHP eğer nitelikleri ve saygınlığı ile böyle değerli bir ismin adaylığına destek verirse, işbirliği düşünürse mutlu oluruz. Biz de DSP olarak bunun gereğini yerine getiririz.ödiye konuştu. Sezer, Ankara ve İstanbul Büyükşehir adaylarının ise Kurban Bayramının ardından değerlendirmeye alınacağını söyledi.

-EKİNCİ KİMDİR?-

Ünlü mimar Ekinci, 1998 yılından itibaren Mimarlar Odası Genel Başkanlığı görevini yürüttü. 1993 yılından itibaren de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi-Şehir ve Bölge Planlamacılığı bölümünde öğretim görevlisi olarak yüksek lisans öğrencilerine “Kentsel Planlamada Yerel Kimlikö ve “Koruma Politikalarıö dersleri verdi.1980’lerden bu yana Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve çeşitli dergilerde yazıları yayımlanan Ekinci, çeşitli illerdeki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları’nda da görev yapıyor.

ANKA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 19:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?