3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ünlü ressamın kızından sergi sözü

Eşi Frida Kahlo gibi döneminin en önemli ressamlarından olan Diego Rivera’nın kızı Guadalupe Rivera, İstanbul’da Oya Eczacıbaşı’na “Babamın eserlerinin buraya gelmesi için uğraşacağım” diyerek söz verdi

Frida Kahlo’nun büyük aşkı olarak tanınan Meksikalı ressam Diego Rivera’nın kızı 84 yaşındaki Guadalupe Rivera, kısa bir gezi için İstanbul’a geldi. 

Babası ve Frida Kahlo üzerine yazdığı kitaplarla tanınan Rivera, gezisinin ilk gününde Oya Eczacıbaşı’nın konuğu olarak İstanbul Modern’i dolaştı.

‘İslam eserlerine meraklıyım’ 

İkinci gününde Casa Dell’Arte’de CNN Türk ile röportaj yapan Rivera, babası ve Frida Kahlo hakkında bir konferansa katılmak üzere Meksika Konsolosluğu’nun davetlisi olarak Yunanistan’a gittiğini, ardından İstanbul’a geldiğini açıkladı.
Rivera, “İslam sanatı çok ilgimi çekiyor. Ortadoğu’yu görmek istiyordum. Irak veya İran’a gitmek mümkün değil, bu yüzden Ortadoğu’ya en yakın ülke olduğu için buraya gelmeye karar verdim” diye konuştu.

‘Elimden geleni yapacağım’ 

Rivera şöyle devam etti: “Dün, modern sanat müzenizi dolaştım. Oya Eczacıbaşı, bana babamın veya Frida Kahlo’nun eserlerini buraya getirip getiremeyeceğimi sordu. Döndükten sonra yetkili mercilerle görüşüp İstanbul’da bir Rivera sergisi açılabilmesi için elimden geleni yapacağım. Bunun sözünü veriyorum.” 

Guadalupe Rivera Frida ve babası hakkında ise “Frida, ressam olmak istiyordu. Babama asistanlık yapmak istedi ama babam kabul etmedi. Onun duvar resmi uzmanı olamayacağını düşünüyordu. Zaten Kahlo’nun yapıtları da küçük resimlerdir. Şu sıra Lyon’a bile gitseniz babam Diego Rivera’nın duvar resimlerini görebilirsiniz” dedi. 

Diego Rivera’nın 84 yaşındaki kızı Guadalupe Rivera, Pera Müzesi’ni de gezdikten sonra pazartesi günü ülkemizden ayrılacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?