30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Unutulmaz bir an'

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, ABD Başkanı Barack Obama'nın Sultanahmet Camii ziyaretinin ardından, "Manevi olarak son derece etkilendim, hayatımın en önemli anlarından biri oldu" dediğini ifade etti.


Barack Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yaptığı Sultanahmet Camii ziyareti sırasında kendisine bilgi veren İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çağrıcı, Sultanahmet Camii İmamı Emrullah Hatipoğlu ile Obama'yı cami girişinde karşıladıklarını belirterek, "Adet olduğu üzere cami hakkında tarihi ve teknik bilgiler verdim. Kendisini iki arkadaşımız ile birlikte kapıda karşıladık. Sayın Başkan benim görebildiğim kadarıyla çok etkilendi.


Memnuniyet duyduğunu ifade etti. Söylediği bir cümle benim için fevkalade önemliydi. "Manevi olarak son derece etkilendim. Hayatımın en önemli anılarından biriydi"* Ben kendisine "bu ziyaretiniz tarihi bir anı oldu" dediğimde, "asıl benim için öyle oldu" dedi. Bu güzel bir duygu vericiydi" diye konuştu.
Çağırıcı, ziyaret sırasında Obama'nın en çok Sultan Mahfili bölümünden etkilendiğini anlatarak, "Caminin mimarı, hat sanatı, çeşitli özellikleri hakkında bilgi verdim. Sultan Mahfili ile ilgili tek başına kaldığı, Allah ile birlikte kaldığı bölüm hakkında bilgi verdim ve ondan çok etkilendiğini ifade etti. Ben caminin içinde bulunan hatla yazılmış olan isimleri gösterip bilgi verirken, Sayın Başbakanımız da esprili bir şekilde "Barack Hüseyin Obama" diyerek, kendi ismiyle bu hat sanatındaki ismi esprili
bir şekilde ifade ettiler. Çok özel bir soru sormadı. Daha çok dinlemeyi tercih etti" dedi.
"Obama, Sultanahmet Camii'ni gezerken dua okudu mu?" sorusuna ise Çağırıcı, "Hayır. Ben şahsen dua ettiğini hissetmedim. Biz sadece kendisine bilgi verdik" diye yanıt verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?