30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Üsküdar Belediye Meclisi toplandı

29 Mart Yerel Seçiminin ardından Üsküdar Belediye Meclisi, Mustafa Kara'nın başkanlığında ilk kez toplandı.

2009-2014 döneminde çalışmalarını yürütecek olan 45 üyelik Üsküdar Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Üsküdar Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 25, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 15 ve Saadet Partisi'nin 5 üyesi bulunuyor. Meclisin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, halkının iradesiyle seçilmiş olan Belediye Meclisimizin göreve başladığını belirterek" Bugüne kadar süregelen sorumluluklarımızı yine aynı titizlikle, birlik ve beraberlikle sürdüreceğimizden eminim. Var olan
sorumluluklarımızın üstüne yeni bir sorumluluk aldık. Üsküdarımızın tarihi dönemlerde yüklendiği misyonu görevleri gayet iyi biliyoruz.

Devamında Fethi gören şehir olmuştur. Kurtuluş Savaşı döneminde de Anadolu ateşini başlatan harem şehridir. Bizler de bugün o neslin temsilcileri olarak medeniyet yarışını beraber sürdürüyoruz. Medeniyet yarışında da Üsküdar; Marmaray Projesi'yle, tarihi yapısıyla, kültürel zenginlikleriyle yer üstü ve yer altı zenginlikleriyle, yaşayan şairleri, edebiyatçılarıyla bir kültür başşehridir. Üsküdar halkı bize bu sorumluluğu verdi. Bu dönemde Üsküdarlılara hizmet için sizlerle birlikte çalışacağız ve inanıyorum ki Üsküdar'a ve Üsküdarlılara en iyi hizmeti vereceğiz." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ardından parti gruplarını temsilen seçilen üyeler birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında, daha önce belediye meclisi üyeliği yapmış bir ismin Üsküdar Belediye Başkanı seçilmesinin isabetli bir karar olduğuna dikkat çeken parti grup temsilcileri, Üsküdar için olumlu her icraatın yanında yer alacaklarını söylediler.

Konuşmaların ardından Meclis 1. ve 2. Başkan vekilleri ile divan katipleri ve encümen üyelerinin seçimleri yapıldı. Meclis 1. Başkan Vekilliğine Mustafa Demiral, 2. Başkan Vekilliğine Ali Topçu seçildi. Üsküdar Belediye Meclisi'nde divan katibi olarak, İbrahim Gür, Abdullah Ayaz ve Mustafa Atlı görev yapacak. Encümen üyeliğine ise; Şahin Avşar, Şerif Terzi ve Sevil Palteki seçildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?