30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Üsküdar'a Hükümet Konağı

Üsküdar'da inşa edilecek olan ve tüm kamu kurumlarını tek çatı altına toplayacak olan Hükümet Konağı'nın temeli atıldı. Törende konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kanunlarda yapılacak yeni değişiklikler ve denetimlerle kaçak yapı kavramını sözlükten kaldıracaklarını söyleyerek " Durmaksızın hizmete devam" dedi

Üsküdar ilçesi için inşa edilecek hükümet konağının temeli törenle atıldı. Dr. Fahri Atabey Caddesi üzerindeki alanda yapılan temel atma törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Iğdır Valisi Saim Sefer Karahisarlı, Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkanlı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Müsteşarı Mahmut Küçük, Bayındırlık İskan Müdürü Sefer Akaya, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Osman Esengür, Üsküdar eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır, yüzlerce davetli ve binden fazla vatandaş katıldı.

Karedeniz yöresi şarkılarının söylendiği ve halk oyunlarının sergilendiği mini gösteri yaptılar. Daha sonra törene katılanlara yönelik bir konuşma yapan Bakan Mustafa Demir, İstanbullunun en büyük dertlerinden olan kaçak yapılaşmaya değindi. Yapacakları çalışmalarla kaça yapı kavramını sözlükten çıkartacaklarını ifade eden Bakan Demir, "Eğer kaçak yapılaşmaya biri teşebbüs ederse bir daha yapı yapma fırsatı bulamayacak. Ve buna izin verenler de görevden alınacak ve kaçak yapı kavramını Türkiye gündeminden çıkartıyoruz" dedi.

KAÇAK YAPILAŞMAYA FIRSAT YOK
Bakanlık tarafından 2010 yılında yürürlüğe koyacakları yeni bir sistemle tüm yapıların ve yüklenici firmaların sıkı şekilde denetlenmesini sağlayacaklarını ve başarılı olan firmaları ödüllendireceklerini açıklayan Bakan Demir, yeni geliştirilen sistemle, yapı malzemelerinden yüklenici firmalara kadar tüm aşamaların sicil sistemi ile gözetim altına alınacağını ve yanlış işler yapanların bir daha bu alanda çalışamayacaklarını ifade etti.

AK Parti döneminde delinmez denen dağları delmeyi başardıklarına dikkat çeken Bakan Demir, "Asla azmimizden bir eksikliğe uğramadan hizmetin yolcusu olduk. Aklıma geliyor Bolu Tüneli, şimdi o tünelleri görüyorsunuz. Delinmez dağları delerek hizmet yaptık. Orayı patates deposu yapacaklardı değil mi? Marmaray'ı görüyorsunuz, hastaneleri, adliye saraylarını, hükümet konaklarını, köy yollarını görüyorsunuz bunlar ancak çalışmakla olur. Lafla peynir gemisi yürütme dönemi bitmiştir" şeklinde konuştu.

Üsküdar için inşa edilen hükümet konağının en geç 15 ay içerisinde yüklenici firma tarafından tamamlanacağını belirten Bakan Demir, eski usul yıllarca süren kamu inşaatları döneminin sona erdiğini belirtti.

ÜSKÜDARLILARIN HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK
Törende bir konuşma yapan ve kürsüye sevgi gösterileri arasında çıkan Belediye Başkanı Mustafa Kara, bundan sonra vatandaşın hizmeti daha kolay ve bir arada alabileceğini söyledi. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara gerçekleştirilecek olan projenin insan odaklı olduğunu ve faaliyetlerin vatandaşın birçok ihtiyacına karşılık vereceğini ifade etti.

29 Mart'ta verdikleri sözleri adım adım yaptıklarını, projeleri tek tek hayata geçirdiklerini dile getiren Kara, bu proje ve arsanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Üsküdarlılar hizmetin en iyisine layıktır. Bizde bunun için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Üsküdar Hükümet Konağı inşaatının temeline ilk harcı dökecek olan sistemin düğmesine basan Bakan Demir ve Belediye Başkanı Mustafa Kara hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Yaklaşık 2 saat süren program sonrası Üsküdarlı vatandaşlara belediye tarafından geleneksel etli pilav ikramı yapıldı. Üsküdar'da bulunan Dr. Fahri Atabey Caddesi üzerindeki 5 bin 22 metrekarelik alan içerisine inşa edilecek hükümet konağı birçok kamu kuruluşunu tek çatı altında toplayacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?