30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Üsküdar'da 21. Kâtibim Şenlikleri

21. Kâtibim Şenlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Üsküdar Belediyesi 4. Geleneksel Futbol Turnuvası'nda şampiyonluğu Sultantepe takımı kazandı.

Selimiye Stadı'nda yapılan final karşılaşmasında Bağlarbaşı'nı 4-1'lik skorla geçen Sultantepe takımına şampiyonluk kupasını Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara verdi. Karşılaşmanın bir kısmını Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen de Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile birlikte izlerken, karşılaşmada Üsküdar Belediyesi Meclis Başkanı Mustafa Demiral, Belediye Başkan Yardımcıları Hilmi Türkmen, Ali Rıza Şenbabaoğlu, Hasan Ekmen ve Hakan Büker de hazır bulundular.

Üsküdar sınırları dâhilinde hizmet veren amatör spor kulüplerinden oluşan 12 takımın katılımıyla 2 grup halinde düzenlenen ve tek devreli lig usulü yapılan maçlar sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar birbirleriyle çapraz şekilde eşleştiler. 8 - 9 Ağustos tarihlerinde yapılan yarı final mücadeleleri sonucu Sultantepe ile Bağlarbaşı takımları finalde mücadele etme hakkı kazandı.
Final mücadelesi 15 Ağustos tarihinde Selimiye Stadı'nda yapıldı. Yaklaşık 1.000 futbolseverin izlediği karşılaşma zaman zaman gergin anlara sahne olurken mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. Her iki takımdan da birer futbolcunun ihraç edildiği müsabakada Sultantepe, son 5 dakikada bulduğu 2 gol ile rakibini 4-1 yendi ve şampiyonluğu kazandı.

Turnuvada şampiyon olan takıma kupası, final mücadelesi sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından verilirken, kupa töreninde bir konuşma yapan Mustafa Kara, karşılaşmanın adına yakışır derecede kaliteli bir final mücadelesi olduğunu, her iki takım oyuncularını da gösterdikleri çaba nedeniyle kutladığını ifade etti. Mustafa Kara, organizasyonda emeği geçen başta Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Murat Yapraklar ve Üsküdar Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Danışmanı Sadık Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ederken, Selamiali mahallesinde oturan çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve topluma kazandırılması adına yapılan futbol sahasının Katibim Şenlikleri'nin baş tacı olacağını, futbolun herkesin ortak paydası olduğunu ve toplumun birçok kesiminin bu ortak paydada buluştuğunu ifade etti. Üsküdar'da hizmet veren amatör spor kulüplerine yardımlarının devam edeceğini söyleyen Mustafa Kara, hedeflerinin Üsküdar'da toplumun her kesiminin spora olan ilgisini artırmak ve sporla uğraşmalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 19:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?