30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Üsküdar'da engelsizce koştular

Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği atletizm yarışmasına katılan çok sayıda özürlü atlet, engel tanımadıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

"Spor engel tanımaz" diyen engelli öğrenciler, Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği "3. Engelli Sporcular Atletizm Yarışması"nda buluştu. Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda gerçekleştirilen yarışlara, İstanbul genelindeki ilköğretim okulları ve liselerden 641 öğrenci katıldı. 88 okuldan otistik, işitme, görme ve zihinsel engelli öğrencilerin biraraya geldiği yarışlar, 50, 100, 200 metre koşuları ile 4x100 bayrak yarışı ve uzun atlama branşında yapıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı etkinlikler arasında bugünkü etkinliğin ayrı bir güzelliği ve büyük önemi var. Çocuklarımızla birlikte olmaktan, onların coşkusunu ve yarışma heyecanını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Engellilerle ilgili faaliyetleri daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bunu sevgiyle ve kalbimizde hissederek yapacağız. Anne babalarımızı ve engelli çocuklarımıza büyük emek veren öğretmenlerimizi de unutmayacağız" dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini engelli vatandaşların oluşturduğunu, Üsküdar Belediyesi olarak 4 bine yakın engelli vatandaşa hizmet götürdüklerini ifade eden Kara, bunlardan 100'ünün özel eğitim aldığını kaydetti. Başkan Kara ayrıca, engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmenin sağlıklı bir toplum için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.  Dereceye giren atletlere çeşitli ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 11:06:54
Güncelleme :22 Mayıs 2009 Cuma 11:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?