4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Üsküdar'da Ferhat Göçer rüzgarı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği, Ferhat Göçer'in konseri ile renklendi. 

Bu yıl 20.'si düzenlenen Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenlikleri, 35. sanat yılını kutlayan dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil için hazırlanan özel programla start aldı. Türk ebru sanatını tanıtmak ve yaymak amacıyla yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalar yapan Hikmet Barutçugil tarafından özel olarak hazırlanan "Ebruli Üsküdar" adlı bir sergi de açıldı. Daha sonra 9 ülkeden halk oyunları ekipleri, katip ve katibeler, sporcular, şişme palyaço, uzun bacaklı adam, Nasrettin Hoca ve
İbiş, şenliğe katılan sanatçılar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar düzenlenen yürüyüşe katıldı. Ahmediye Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Şemşipaşa Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşten önce Ahmediye Meydanı'nda, Belediye Başkanı Mehmet Çakır tarafından Hezarfen Ahmed Çelebi heykelinin açılışı yapıldı. 

Etkinlikler kapsamında akşam saatlerinde de Ferhat Göçer ve Enbe Orkestrası&Behzat Gerçeker konseri, binlerce müzikseveri bir araya getirdi. Üsküdar'daki sanatçılar geçidinde sahneye öncelikle Enbe Orkestrası&Behzat Gerçeker çıktı. Grup, seslendirdiği parçalarla uzun süre alkış aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Ferhat Göçer sahne aldı. Göçer, kendisini izleyen binlerce kişi tarafından uzun süre alkışlandı. Gece havai fişek gösterileri ile sona ererken, konser sonrası Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Ferhat Göçer'e bir plaket takdim etti. 

20. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği, 30 Ağustos"a kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 15:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?