30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Üsküdar'da öğrencilere deprem eğitimi

Üsküdar Belediyesi tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine depreme karşı ön hazırlık ve alınması gereken önlemleri içeren deprem eğitimi veriliyor.

Deprem eğitimi, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın katılımı ile Selimiye Tarım Meslek Lisesi'nde yapıldı. İlköğretim ve lise öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen deprem eğitimi programında öğrencilere hitaben konuşan Başkan Kara, "Deprem simülasyon aracı ile gerekli bilgileri öğrenerek korunabiliriz. Sizler burada öğrendiklerinizi evinizde ailenizle paylaşıp anne babalarınızı da depreme karşı bilgilendirmelisiniz.

Eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır bu deprem simülasyon aracını
Üsküdar'a kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Üsküdar Belediyesi tarafından geçen eğitim ve öğretim yılında ilköğretim okullarında düzenlenen programlar, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da liselerde devam ediyor" dedi.

Japonya'nın Shibuya Belediyesi'nin Üsküdar Belediyesi'ne hediye ettiği deprem simülasyon aracı ile öğrenciler sanal ortamda depremi yaşıyor ve olası bir depremde nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?