4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Üsküdar'da vahşi cinayet

Üsküdar'da yalnız yaşayan 79 yaşındaki bir kadın, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bıçakla boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Fail ya da faillerin kadına tecavüz etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Tabaklar Mahallesi Fahri Atabey Caddesi Ferah Sokak'ta bulunan bir apartmanın zemin katındaki dairede, komşularının ve belediyenin yardımıyla yaşamaya çalışan Müzeyyen Hiçgüngörmez, dün akşam saatlerinde ihbar üzerine söz konusu adrese gelen polis ekiplerince bıçakla boğazı kesilip öldürülmüş olarak bulundu. Polis yaşlı kadının yaşadığı evde geniş çaplı incelemelerde bulundu.

Evdeki bütün eşyalarda fail ya da faillere ait ipuçları arandı. Polis incelemelerini sürdürürken Beykoz'da ikamet eden, yaşlı kadının zaman zaman gidip yanlarında kaldığı yeğenleri olay yerine geldi. Kadının öldüğünü öğrenen yeğenleri sinir krizleri geçirdi. Onları vatandaşlar ve polis sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan incelemelerin ardından ceset cenaze aracı ile otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kadının tecavüze uğrayıp uğramadığı otopsiden sonra kesinleşecek.

Görgü tanıklarının yaşlı kadının evinden 3 kişinin çıktığını gördüğü bunun üzerine şüphelenerek polis ihbarda bulunduğu öğrenildi. Birinci dereceden hiç yakını olmayan kadının Üsküdar Belediyesi ve komşularının yardımıyla geçindiği, yaşadığı evin yakınında tinercilerin yattığı söylendi. Polisin ihbar sonrası eve girdiğinde kadını çıplak halde, boğazı kesilmiş olarak bulduğu belirtilirken, fail ya da faillerin kadını yakmaya çalıştığı da iddia edildi.

Komşuları, Müzeyyen Hiçgüngörmez'in kendisine bakacak çocuklarının olmadığını; uzun süredir aynı evde yardım ile yaşadığını ve kimseye zararının olmadığını söyledi. Yeğeni ise olaydan 1 gün önce Hiçgüngörmez'in evinde kaldığını ve kedisine evinin önünde yatan mekânsız bir kişiden çok korktuğunu söyledi.

Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.

...
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 05:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?