6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Üsküdar'da yürek burkan yıkım

ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM

Üsküdar'da 34 ev ve iş yeri, tapuları olmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Evinin yıkılışını gözyaşlarıyla izleyen 15 yaşındaki Zeynep Yurtseven'i, ailesi teselli etmeye çalıştı.

Alınan bilgiye göre, Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arazi üzerinde ev yapan vatandaşlara, 1986 senesinde tapu tahsis belgesi dağıtıldı. Ev ve iş yerlerinden oluşan 52 haneye söz konusu belgeden dağıtılırken, vatandaşlara en geç 2 sene içerisinde belirlenen miktarda parayı ödeyerek gerçek tapularını almaları gerektiği söylendi.

Mahalle sakinlerinin bazıları gerekli parayı ödeyip tapularını alırken, büyük çoğunluğu bu işlemi gerçekleştirmeyince 2006 senesinde belediye ekipleri yıkım için bölgeye geldi. Duruma itiraz eden vatandaşlar, mahkemeye başvurdu. Mahalleli tarafından açılan yürütmeyi durdurma davası yaklaşık 4 sene sürdü ve davayı Vakıflar Genel Müdürlüğü kazandı.

Bunun üzerine yıkım ekipleri 4 yıl aradan sonra sabah saatlerinde yeniden söz konusu bölgeye geldi. Toplam 34 ev ve iş yerinin yıkımı için erken saatlerde çalışma başlatıldı. Genel itibariyle olaysız gerçekleştirilen yıkım sırasında zaman zaman ufak tartışmalar yaşandı. Evinin yıkılışını gözyaşları içinde izleyen 15 yaşındaki Zeynep Yurtseven, görenleri duygulandırdı. Yurtseven'i, ailesi sakinleştirmeye çalıştı.

Yıkım sırasında bir vatandaş ve zabıta görevlisi arasında gerginlik yaşanırken, çevre sakini Kıymet Aslan, "Benim de sadece tapu tahsis belgem var. Bizim durumumuzun da ne olacağı belli değil. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. 'Acaba bizim evimiz de mi yıkılacak?' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Evi yıkılan bir şahıs ise, "Bize herhangi bir tebligat yapılmadı. Eşyalarımızı bile taşımamıza izin vermediler. Bir anda evimizi yıktılar" diye konuştu.

ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM
ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM
ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM
ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM
ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM
ÜSKÜDAR'DA YÜREK BURKAN YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 13:17:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 13:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?