30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ustalara 9 milyon TL yatırım

Kalekim'in Genel Müdür Yardımcısı Ferruh Gülhan 2009 yılında inovasyona yatırım yapanların öne geçeceğini söyledi.

Kalekim tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalekim Genel Müdür Yardımcısı Ferruh Gülhan, inşaat sektörünü derinden etkileyen küresel krizin 2009 yılı ikinci yarısında etkisini kaybedeceğini ifade etti.

"2009 yılına ekonomik belirsizlikle girmiş olsak da küresel ekonomilerde alınan tedbirlerin etkisini göstermesi, bugüne kadar alınan ve önümüzdeki dönemde de alınmaya devam edecek tedbirlerle özellikle yılın ikinci yarısından itibaren kademeli bir toparlanma olmasını ve genel olarak konut talep artışının yaşanmaya başlamasını bekliyoruz" diyen Gülhan, konut talebinin önümüzdeki dönemde kademeli olarak artacağını belirtti.

Global krizin yeni bir dünya düzeni oluşturacağına inanan Gülhan, yeni dünya düzeni içinde yer alabilmek için verimlilik ve inovasyona yapılan yatırımların önem kazanacağına dikkat çekerek, "Etkinlik ve verimliliği sağlayacak yapılanmalar ve Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımlar Kalekim'in sektördeki yerini ve liderliğini sağlamlaştıran mihenk taşları olacak" dedi.

Sektörde 2009 yılı büyümesinin de 2008 yılına paralel bir şekilde gelişme göstermesini bekleyen Gülhan, Kalekim olarak da pazar payını korumayı hedeflediklerini söyledi.

Verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırmanın öncelikli hedeflerinden olduğunu ifade eden Gülhan, pazara çevreci ürünler de sunmayı planladıklarını belirtti. Krize rağmen yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Gülhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üretime başlayan Rusya'daki fabrikamızın açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Rusya'da şu anda en hızlı ve dinamik şekilde büyüyen pazar olarak inşaat sektörü öne çıkıyor. Biz de Rusya'da yatırım yapıyoruz ve bulunduğumuz konumda bölgesel liderliği hedefliyoruz."

"15 BİN USTANIN HAYATI KOLAYLAŞACAK"
Sektöre yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kalekim, sektörün kalifiye eleman ihtiyacına katkıda bulunuyor. Türkiye'nin en kapsamlı Usta Kulübü'ne sahip olduğunu belirten Kalekim, her yıl usta seminerleri düzenliyor. Ustaların sıklıkla karşılaştıkları sorunlara uygun çözümlerin anlatıldığı seminerlerde ustaların işlerini kolaylaştıracak hediyeler de veriliyor. 2008 yılında 16 bin Usta Kulübü üyesine Rubi marka Seramik Kesme makinesi hediye eden Kalekim, bu yıl 15 bin üyesine Rubi Harç Karıştırıcı makinesi veriyor. Daha önceki yıllarda da benzer çalışmalara öncülük eden Kalekim, Türkiye çapında düzenlediği seminerlerde seramik kaplama ustalarına onların vazgeçilmez ekipmanlarından biri olan Seramik Kesme makinesini hediye etti.

Kalekim Usta Kulübü'nün, 2001 yılından bugüne kadar Türkiye'nin tüm illerinde düzenlediği seminerlerle 150 bin üzerinde ustayla buluştuğunu belirten Gülhan, "2009 seminerleri çerçevesinde ustalara her yıl olduğu gibi hediye dağıtan Kalekim, yıl içerisinde toplam 9 milyon TL değerindeki 15 bin adet harç karıştırıcıyı hediye etmiş olacak. Kalekim olarak kulübümüze üye ustaların daha kaliteli hizmeti daha kısa zamanda ve daha az zahmetle vermelerine katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz. Ustalara vermiş olduğumuz destek ve aldığımız olumlu geri dönüşler bize büyük gurur veriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 22:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DURMUŞ GÜMÜŞ IP: 78.160.133.xxx Tarih : 25.03.2009 18:49:59

biz ustaları lutfen aydınlatın vereceğiniz hediye bütün fayans ustaları icin gecerlimi yani üyeler için 0532 6327419 .ORDU.