30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Uygunsuz kesim yapanlara ceza

UYGUNSUZ KESİM YAPANLARA 2 BİN 240 TL CEZA KESİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uygunsuz kurban kesimi yapan 17 kişiye toplamda 2 bin 240 TL, çevreyi kirletenlere ise 138 TL'lik para cezası kesildiğini açıkladı.

Başkan Kadir Topbaş, Bakırköy İtfaiye Müfrezesi'ne bayram ziyaretinde bulundu. Burada İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve itfaiye mangası tarafından karşılanan Topbaş, basın mensuplarının Kurban Bayramı'ndaki görüntülere ilişkin sorularını yanıtladı. Topbaş, uygunsuz kesim yapan vatandaşlara uygulanan para cezalarının sorulması üzerine, "Geçtiğimiz yıllarla mukayese edersek her yıl biraz daha iyiye gidiyor. Ama istediğimiz boyutta değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak kesimhaneleri ve kesimlerin

sistemlerini geliştirmeye çalıştık ve ilçelerde birçok noktada kesim merkezi oluştu. İstanbul'da milyonlarla ifade edebileceğimiz bir kesim gerçekleştirilmekte ve maalesef vatandaşlarımız bayramın birinci günü bir iki saat içinde bu eylemi yapmak istiyor. Tabii bundan kaynaklanan bir yoğunluk yaşanmakta. Bu ortaya koyduğumuz modeli de ilçe belediyeleri model olarak almalı" diye konuştu.

Din ibadetini yaparken başka birini rahatsız etmemek, kötü görüntüler vermemek ve kent yaşamını rahatsız edecek davranışlarda bulunmamak gerektiğini kaydeden Topbaş, caydırıcı olsun diye cezai yaptırımlar uyguladıklarını söyledi. Başkan Kadir Topbaş, bu konuda belediye olarak ceza kestiklerini belirterek, "Esas ilçe belediyelerinin yapmış olduğu tutanaklar, tespitler ve bize aktarımıyla da bizim onları değerlendirip ceza boyutlarını uygulama imkan ve fırsatlarımız var. Birinci gün için 17 civarında ceza

tutanağı var elimizde. Belki gelmeyenler de vardır. Toplamda takriben 2 bin 240 TL gibi bir ceza verildi. Atık ve pisliklerle ilgili, yani çevreyi kirletici anlamda toplamda 138 TL'lik cezalar kesilmiş. İlçe belediyelerinden bize gelecek ceza tutanakları ile bu sayının artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de büyük tartışmalara neden olan İstanbul Levent'teki eski İETT arazisini satın alma işiyle gündeme gelen Dubai Şeyhi El Maktum'la ilgili çıkan iflas haberlerine ilişkin sorulara da yanıt verdi. Bu konuda çok fazla değerlendirme yapma konumunda olmadıklarını kaydeden Topbaş, "Bir arsa satışımız oldu. Yargıda o arsa ile ilgili bir süreç yaşandı. İstanbullular neler kazandı, neler kaybetti, ben İstanbulluların değerlendirmesine bırakıyorum. Çünkü

2.5 yıl önce bizim kasamıza çok ciddi bir rakam girecekti. Arsamız yerinde duruyor, biz bunu değerlendirmek istiyoruz. Ancak hangi boyutta olur onu bilemiyoruz. Şu anda bize muhatap olan şirket üzerinde bu arsanın satış işlemi duruyor. Henüz sonlandırmadık, beklentilerimiz var. Bu şirketi başka bir firma alabilir veya konsensüs olabilir, satış işlemi devam edebilir" dedi.

Danıştay'ın satışı iptal etmesine neden olan gerekçeleri ortadan kaldıracak yeni bir plan düzenlemesi yapacaklarını vurgulayan Topbaş, İETT arazisine Dubai Towers boyutunda bir yapı yapılmasını düşündüklerini kaydetti. Başkan Kadir Topbaş, "Diğer yapılarla mukayese ettiğiniz zaman emsal olarak onların üzerinde değil. Ama her nasılsa bir mahalle kavgasıyla, ciddi bir mahalle basksıyla maalesef böyle bir satış gerçekleştirilemedi. Kent aleyhinde oldu" diye konuştu.

UYGUNSUZ KESİM YAPANLARA 2 BİN 240 TL CEZA KESİLDİ
UYGUNSUZ KESİM YAPANLARA 2 BİN 240 TL CEZA KESİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 12:19:00
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 13:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?