3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Uyuşturucu kaçakçılarına suçüstü

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, 41 kilo 300 gram eroini Avrupa'ya göndermeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan bir “şebekenin elebaşı” ile 2 mensubu tutuklandı.


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu, kentin çeşitli semtlerinde faaliyet gösteren “Diyarbakırlı Şeref” kod adlı Ramazan S'nin “elebaşılığını yaptığı çıkar amaçlı bir suç örgütünün yurt dışına transit uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı” yönünde bilgi alınca şebekeyi takibe başladılar.

“Şebeke”nin bağlantılarını ortaya çıkarmak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla gerçekleştirilen takipte, Ramazan S'nin, “şebeke mensupları” Mehmet Ç. ve Nedim D. ile bağlantıya geçerek elindeki bir miktar uyuşturucuyu yurt dışına göndermeleri için anlaştığı belirlendi.

Daha sonra dikkati çekmemesi için yurt dışına gönderilecek uyuşturucuyu bir taksiye yükleyen Ramazan S'nin kullandığı bu araç ile harekete geçmesi ve şüphelilerin ellerindeki uyuşturucuyu yurt dışına gönderecekleri yönündeki bilginin kesinleşmesi üzerine operasyon yapılması amacıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından arama kararı alındı.

Bu sırada takibine devam edilen Ramazan S'nin aynı kullandığı araçla Kumburgaz Beldesi Güzelce Mahallesine gelip Mehmet Ç. ve Nedim D. ile akşam saatlerinde buluştuğu belirlendi. Ardından jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda bu üç kişi yakaladı.

Otomobilin bagajında ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, 101 torbaya konulmuş toplam ağırlığı 41 kilo 300 gram olan eroin ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

AA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 14:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?