7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 21 kilo eroin maddesi ile 500 gram kokain ele geçirildi. Gözaltına alınan 1'i yabancı uyruklu 11 kişi tutuklandı. Şebekeye yönelik operasyon polis kamerasıyla da saniye saniye görüntülendi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekeyi yakın takibe aldı. Yaklaşık 5 ay süren tespitlerin ardından uyuşturucuların teslim edileceğini belirleyen ekipler, Büyükçekmece'de alışverişin yapılacağı esnada iki lüks otomobile yönelik baskın düzenledi. Burada etkisiz hale getirilen şüphelilerin üzerlerine ve otomobillerinde yapılan aramalarda 500 gram kokain maddesi ele geçirildi. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren ekipler, Fatih, Bahçelievler ve Şişli'de çeşitli adreslere yönelik operasyon düzenledi. Buralarda yapılana aramalarda ise 21 kilo eroin maddesi, 1 kilo esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 18 adet fişek, 3 adet hassas terazi ile suçtan temin edildiği düşünülen 17 bin ABD doları ele geçirildi.

Operasyonlar sonucu şebekenin lideri olduğu öne sürülen Nijerya uyruklu Muhammed U. ile birlikte S.E, M.S, K.K, E.B, M.Z.A, F.C, J.E.I, A.B, E.B, İ.A'nında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen bu kişilerin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Öte yandan ele geçirilen kokainin İstanbul'da özellikle eğlence merkezlerinde iç piyasaya sürülmek istendiği belirtilirken, eroinlerin ise yurtdışına sevk edilmek istendiği belirtildi.

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 14:39:04
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 16:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?