30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Uyuşturucu operasyonu: 17 gözaltı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu tacirlerine yönelik son bir haftada gerçekleştirilen 3 farklı operasyonda 17 kişi yakalandı. 15 kişilik şebekeye yönelik gerçekleştirilen operasyon ise jandarma kamerası ile saniye saniye görüntülendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbarlar doğrultusunda son 1 hafta içerisinde uyuşturucuya yönelik 3 farklı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonların ilki Avcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Silivri'de yapıldı. Jandarma ekipleri, organize bir şekilde narkotik ve psikotrop madde (kokain, esrar ve sentetik hap) ticareti yapan şahıslara yönelik gelen ihbarlar doğrultusunda takip başlattı. G.U. liderliğindeki 15 kişilik şebekeyi 4 ay süreyle takip eden jandarma, 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda G.U ve beraberindeki 14 kişiyi yakalandı. Şahısların üstlerinde ve yakalandıkları adreslerde yapılan aramalarda ise 5 ayrı poşet içinde 26 gram eroin, 3 gram eroin, içime hazır halde 3 fişek eroin, 15 gram kubar esrar, 1 fişek esrar, 1 gram kenevir tohumu, 1 adet Arapça seri numaralı ruhsatsız tabanca, 4 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet tabanca şarjörü, 8 adet 9mm. tabanca fişeği, 2 adet 7.65 mm. tabanca fişeği, 8 adet bilye tabir
edilen fişek, 56 adet kurusıkı tabanca fişeği, 2 adet 9 mm. boş kovan, 3 adet 7.65 mm. boş kovan, 1 adet namlu sustalı bıçak, 2 bin 725 TL para, 20 adet cep telefonu ve 31 adet sim kart ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişi ise ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Jandarma ekipleri bir başka ihbar doğrultusunda ise F.A. isimli şahsın Hakkari'den temin ettiği eroin maddesini sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya sürmek için Eyüp'e getirdiğini tespit etti. Şahsın kullandığı aracı tespit eden jandarma ekipleri, Eyüp'te durdurdukları araçta arama yaptı. Aracın bagajında ve F.A.'nın üzerinde yapılan aramada ise 9.125 gr eroin ele geçirildi. İfadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son operasyonda ise E.Ş. isimli şahsın elinde bulundurduğu uyuşturucu maddeyi İstanbul'dan Hatay'a götüreceği ve oradan da yurt dışına nakledeceğini tespit eden jandarma ekipleri harekete geçti. Şahsın, uyuşturucuları götürmek üzere Kumburgaz'dan otomobili ile hareket ettiğini belirleyen jandarma ekipleri, şahsı fiziki takibe aldı. Şirinevler'de otomobili durduran jandarma ekipleri şahsı gözaltına alırken, yapılan aramada 35 bin captagon ele geçirildi. E.Ş. ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk
edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 11:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?