30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Uyuşturucu şebekesi çökertildi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde uyuşturucu ticari yaptıkları belirlenen bir şebeke çökertildi.

Şebeke üyelerinin sattıkları uyuşturucu maddelerin parasını ödeyemeyen kişilerin evlerine icra memuru kılığında giderek, değerli eşyalarına el koydukları öğrenildi.

8 ayrı ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda 7 kişi yakalandı.İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbarlar üzerine Metin kod adlı Mahmut K. liderliğindeki şebekeyi takibe aldı. Sürdürülen takip sonucu 14 kişilik şebekenin Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece ve Şişli ilçelerinde narkotik ve psikotrop madde (kokain, esrar ve sentetik hap) ticareti yaptıkları belirlendi.

Ardından harekette geçen jandarma ekipleri 8 ayrı ilçede 11 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda aralarında şebeke lideri Mahmut K'nın da bulunduğu 7 yakalandı.

Yakalanan şahıslarla birlikte 400 gram toz kokain, 260 gram taş kokain, 350 gram kenevir tohumu, 20 gram toz esrar, 57 adet paketlenmiş bin 140 gram kubar esrar, 3 gram kubar esrar, bin 500 gram kokain karışımı için kullanılan toz karbonat, 2 adet hassas terazi, 600 adet paketleme poşeti, 1 adet 7.65mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet 7.65. mm. çapında tabanca şarjörü, 27 adet 7.65 mm. çapında tabanca fişeği, 10 adet cep telefonu, 10 adet sim kart, 34.575 TL nakit para ile 3 adet otomobil ele geçirildi.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen Mahmut K. ile birlikte örgütü üyesi 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebeke üyesi Melda S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şebeke üyelerinden 3'ünün başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu öğrenilirken, diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan, şebeke üyelerinin sattıkları uyuşturucu maddelerin parasını ödemeyen şahısların kredi kartlarına el koydukları daha sonra ise evlerine icra memuru kılığında giderek değerli eşyalarını aldıkları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?